• 1e competitie wedstrijd JSV Nieuwegein G1 thuis tegen Abcoude FC G1

  Afgelopen zaterdag hadden onze mannen van JSV Nieuwegein G1 hun eerste competitie wedstrijd tegen Abcoude FC G1.

  1e helft:
  De beide voetbal ploegen taste elkaar af tijdens de eerste minuten in het veld. Na zo’n 10 minuten wat heen en weer gevoetbald te hebben, viel het eerste doelpunt voor JSV G1 door Ricardo. De spelers van Abcoude FC G1 waren kwar lengte wat groter dan onze mannen. Dit had wat aanpassingen nodig in het begin, maar na een verloop van tijd, werd wel weer de weg naar het doel van de tegenpartij gevonden.

  Ik vond het alleen jammer dat onze 3 spitsen heel vaak voor hun eigen gewin gingen en niet keken naar hun medespelers die vaak vrij stonden en daardoor niet konden scoren. De medespelers die vrij stonden, hadden een betere positie om wel te kunnen scoren. Daardoor werd het gedrag van de spitsen die voor hun eigen gewin gingen, gekopiéerd door het midden veld en deden het zelfde. “ Het zogenaamde sneeuwballen effect “!

  Ook onze keeper Martin had veel meer te doen dan in de afgelopen Beker wedstrijden. Martin is zo fanatiek dat hij soms te ver uit zijn doel komt. Dit kwam hem op een gegeven moment op een waarschuwing van de scheidsrechter te staan.

  Onze verdediging deed heel goed zijn werk, maar kon niet voorkomen toen onze keeper ver uit zijn doel kwam, dat de tegenpartij ook en doelpunt scoorden. Onze hard werkende aanvoerder Adje speelt goed over, kijkt wie er vrij staan, let goed op en is vaak de redder in nood. Adje zet de spelers weg en geeft aanwijzingen, maar helaas word er niet altijd goed geluisterd naar hem en slaan sommige spelers dit in de wind. Ik mis hier het goede samenspel, wat wel goed gaat tijdens de trainingen.

  De kwantiteit was wel voldoende en onze mannen gingen met een voorsprong van 5-1 de rust in.
  1-0 Ricardo, 2-0 Tristan, 3-0 Dyego, 3-1 Abcoude FC G1, 4-1 Rody, 5-1 Wesley.

  2e helft:

  Nadat de Coaches in de rust “de puntjes op de I hadden gezet”, werd er begonnen met de 2e helft. De 2e helft begon kwalitatief veel beter dan de 1e helft. Er werd beter opgelet door de spelers, zodat de team genoten die vrij stonden dan ook aangespeeld werden. Dit resulteerde in meer doelpunten voor JSV Nieuwegein G1. Helaas was dit van korte duur en vielen ze weer terug in hun oude patroon van de 1e helft. Zij kunnen kwalitatief veel beter voetballen dan ze nu hebben laten zien.

  Gewonnen met 14-1 !
  Mijn complimenten aan de aanvoerder “Adje” en de mannen van de verdediging. Zij waren voor mij de mannen van de Match.
  6-1 Ricardo, 7-1 Dyego, 8-1 Rody, 9-1 Ricardo, 10-1 Dyego, 11-1 Ricardo, 12-1 Dyego, 13-1 Ricardo, 14-1 Wesley.

  E.v.D.