• 1e competitie wedstrijd thuis gewonnen !

  JSV Nieuwegein G1 -NVC G1G

  1e helft:

  Vandaag om 11:00 uur werd er afgetrapt met een thuis wedstrijd tegen NVC G1G uit Naarden. Onze helden van JSV G1 gingen weer gelijk in de aanval. Er werd goed samen gespeeld en de spelers wisten elkaar goed te vinden. Dat had als resultaat dat het binnen de 5 minuten 1-0 stond door een doelpunt van Dyëgo met een assist van Ricardo. Daarna zorgde onze "Ronaldo" Rody met mooie voetbal kunstjes voor de 2-0. Hierna was het de beurt van Martin die op het middenveld de bal veroverde, zich vrijspeelde en daarna met links een kanon kogel afschoot op het doel van de tegenstander NVC G1G 3-0. Dit was volgens mij en het publiek het mooiste doelpunt van de wedstrijd.

  Maar de jongens en meiden van NVC G1G vochten zich terug in de wedstrijd na een snelle actie en scoorde de 3-1. De wedstrijd werd harder en daardoor vielen er meer overtredingen, maar de scheidsrechter had het goed onder controle. Onze Ricardo rende het vuur uit zijn sloffen, van voor naar achteren en weer terug met het resultaat de verdiende 4-1. De voorzetten in het middenveld werden steeds weer afgetroefd door de tegenpartij; daardoor moest onze verdediging aan de bak. Onze keeper Wesley liet nog een paar goede reddingen zien, maar kon het niet alleen zonder zijn verdediging. NVC G1G scoorde hierna nog 2 x (4-3). De verdediging van NVC G1G raakte op een gegeven moment de kluts kwijt en scoorde een doelpunt in eigen doel 5-3. Net voor het einde van de 1e helft scoorde Dyëgo zijn 2e doelpunt 6-3. En dat was ook de tussenstand na de 1e helft.

  In de rust werden onze mannen goed toegesproken door de coaches en werd het “plan de campagne” voor de 2e helft gemaakt.

  2e helft:

  Na een paar minuten in de 2e helft gespeeld te hebben, kreeg onze Rody weer de bal en omzeilde de tegenstanders en scoorde de 7-3. De 2e helft werd steeds harder, de tegenstander maakte een paar flinke overtredingen en bleven maar trappen i.p.v. voetballen wat niet in dank werd afgenomen door onze spelers. Er werd nog 2 x gescoord door NVC G1G 7-5. De scherpte zoals onze jongens hadden in de 1e helft was er een beetje van af. De tegenpartij werd steeds gefrustreerder en de overtredingen liepen maar op. Op een gegeven moment werd er door een tegenstander zelfs een slaande beweging gemaakt omdat hij het duel verloor om de bal. Helaas werd dit niet opgemerkt door de scheidsrechter en gaf een ingooi in het voordeel van NVC G1G. Een scheidsrechter is ook maar een mens en geen machine.

  Tristan mocht de laatste 10 minuten invallen en had gelijk een goede actie voor het doel, maar schopte helaas net naast. In de laatste 10 minuten hadden beide teams nog wel kansen, maar er werd niet meer gescoord. Daarna klonk het eind signaal van de scheidsrechter. Gewonnen thuis met 7-5.

  De 3 coaches kunnen weer aan de bak met de training a.s. woensdag !

  E.v.D.