• 1e derby blijft onbeslist

    JSV JO8-2 – Geinoord JO8-2

    Als je in Nieuwegein woont dan is JSV-Geinoord een echte derby zoals Feyenoord-Sparta, zoals Spakenburg-IJsselmeervogels, zoals Barcelona-Espanyol of zoals HBC-RCH.
    Dus als speler van JSV moet je nog helemaal dat gevoel van opvreten gaan leren, niet willen verliezen, penaltystip zwart maken, afkeurend kijken naar uitpubliek en niet in de kroeg van de Geinoord komen., maar wel sportief gedrag he, geen rottigheid. Gelukkig dus nog een lange weg te gaan voor onze kids.

    Geinoord had best een taaie en leuke enthousiaste ploeg en daar hadden we het behoorlijk moeilijk mee. Yassin op de goal de 1e helft en het was alsof de historie van Lev Yashin had kunnen zijn, hoewel de versie van Yassin is veel meer samba. Heerlijk zo’n vrolijkerd in het doel. 2e helft deed Alexander mijn bloed harder kloppen door een paar mooie reddingen. Na 3 overwinningen leer je snel makkelijk te denken, oja hoeveel vandaag maken enzovoorts. Werkt niet he. We speelden soms best aardig maar net niet fel genoeg of iets te makkelijk. We kunnen het wel en dat hele verhaal past dus niet in derbystrijd maar wel in leren voetballen. Dus lekker hun gang laten gaan. De ruststand was eigenlijk best veel belovend met 5-2 voor. En regen is dan ook onhandig en wellicht wat kouder. Maar belangrijk, de mannen hadden wel veel plezier en dat is nou net waar het om gaat. Ondanks een heerlijke 8-8 leverde het echt wel vrolijke koppies op. Geen teleurstelling maar een soort van toch blij. En dat was het ook. En we hebben dus niet onze 1e derby verloren. Ook niet verkeerd. Na een 1e week weer zonder ouders langs de lijn was het wennen met trainen en nu spelen maar toch weer bijzonder leerzaam. Bas en ik hebben weer genoten!