• 2e bekerwedstrijd thuis tegen Olympia '25 G1

  De meeste spelers van JSV Nieuwegein G1 speelden al meerdere jaren met elkaar voordat de overstap werd gemaakt naar JSV Nieuwegein. Het resultaat zie je steeds terug bij iedere wedstrijd die zij spelen met elkaar. Ze weten elkaar blindelings te vinden in het veld en gunnen elkaar de bal zodat er na een aanval weer een doelpunt valt.
  De oefenwedstrijd en de 1e bekerwedstrijd werden met een goed resultaat afgewerkt, doordat de tegenstanders een maatje te klein waren voor onze helden en weinig tegenstand was. De goed geoliede machine (JSV Nieuwegein G1) hebben we te danken aan de trainers Hans, Aart en Albert.

  Om 12:00 uur werd er afgetrapt. Er was gelijk tegenstand van Olympia ’25 G1. Dit was in de vorige wedstrijden niet gebeurd, daarom moesten onze helden er even een tandje bij zetten. Maar zoals in iedere wedstrijd tot nu toe, die JSV Nieuwegein G1 gespeeld had scoorde Dyego de opening treffer.
  In het verleden toen we nog bij een andere club speelde, hebben we vaak gespeeld tegen Olympia ’25 G1. Sommige spelers van de tegenpartij herkende onze spelers nog van onze vorige club.
  Desalniettemin het beloofde weer een goede pot voetbal te worden.
  De aanvaller, het middenveld en de verdediging deden wat ze moesten doen, de 2-0 werd gescoord door Tristan. Daarna was de beurt aan Ricardo die de 3-0 gescoorde. De tegenstanders werden wanhopiger, speelde niet goed over na elkaar wat resulteerde dat JSV Nieuwegein G1 steeds weer balbezit kreeg en scoorde. Dyego scoorde de 4-0, wat later was het weer de beurt aan Ricardo die de 5-0 scoorde. De 6-0 was weer voor Dyego en de 7-0 weer voor Ricardo. Vlak voor de rust scoorde Ricardo de 8-0. De rust in met een 8-0 voorsprong mag je voor een bekerwedstrijd best wel riant vinden.

  De 2e helft:
  Er was tijdens de rust geen peptalk nodig voor onze helden, maar de puntjes werden wel op de “i” gezet, want met winst zijn onze G1 helden door naar de volgende ronde van de beker. Ook al zouden ze de volgende bekerwedstrijd verliezen. Maar ik voorspel dat, dit niet gaat gebeuren.

  In de 2e helft gingen ze gewoon verder met mooie combinaties maken, vrij spelen en af maken. Onze “Ronaldo” van JSV Nieuwegein G1 liet weer eens van zich zien en scoorde de 9-0 en een paar minuten later de 10-0. De tegenstander ging beter voetballen, daardoor kreeg onze keeper Martin het druk aan zijn doel en liet een paar goede reddingen zien en hield zijn doel dicht. Ook de verdedigers en het middenveld werkte hard, want verdedigen doe je samen met de keeper. Bij de tegenstander liep het allerminst geolied, gunde elkaar de bal niet. Daar maakte Dyego gebruik van en scoorde de 11-0. Mooi is om te zien hoe onze “Ronaldo” Rody met truckjes zoals Ronaldo dat laat zien de tegenstander uitspeelt en scoort. De 12-0 was een feit. Iedereen in het veld van JSV Nieuwegein G1 doet zijn best. Zoals ook Wesley die vorig jaar nog keeper was en nu veldspeler. Wesley kopt een voorzet net naast, jammer maar een goed actie. Omdat wij ruim voorstaan laten de trainers spelers die niet zo vaak scoren, aanspelen zodat ze ook een doelpunt kunnen maken. Zo ook bij Sam, maar de bal wou er tot 3 maal niet in. Dus scoorde Dyego maar weer een doelpunt 13-0. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt Sam zijn laatste kans en scoort de 14-0. Hierna floot de scheidsrechter de bekerwedstrijd af.
  Gewonnen met 14-0 en door naar de volgende ronde van de beker.

  p.s. Wilt u een goede pot voetbal zien, kom dan kijken naar onze helden van JSV Nieuwegein G1 !

  E.v.D.