• 3 punten

  Met 15 meiden op pad naar 't Goy en dit keer met een fijne verdeling qua posities.

  Aan de start mochten beginnen: Julia 1, Julia 2, Iris, Dani, Lotte, Lina, Sarinah, Demi, Lisa, Luna en Inge.

  Aan beide partijen was te merken dat er deze week niet getraind was. Het begon met wandelvoetbal. En vervolgens kreeg 't Goy de eerste grote kans van de wedstrijd die gelukkig knap eruit gehouden werd door Julia 1. Perfect keeperswerk! Kort daarna kreeg het 't Goy nog een kansje maar die was minder gevaarlijk dan de eerste.

  Achterin stond het namelijk prima! De hele achterste linie speelde een goede partij met uitblinker Demi.

  En deze week stond Julia 2 haar plekje een helftje centraal achterin af aan Dani, zodat ook Dani weer een keer op haar favoriete positie kon spelen. En die positie vulde zij heel goed in! Zij heeft slechts de pech dat er heel veel uitstekende verdedigster zijn en dat Julia 2 nagenoeg iedere week uitblinkt op die positie, waardoor een switch niet snel gemaakt wordt. Met daarbij het feit dat Dani het altijd fantastisch doet op de linksback positie.

  Afijn, JSV drong aan maar meer dan wat ballen van buiten de 16 werden het nog niet helaas.

  Tot de 20ste minuut toen Sarinah de bal knap voor zichzelf vrij speelde maar helaas belanden de bal langs de buitenkant van de paal.

  Aan de rechterkant deed Lisa vervolgens een paar mooie dingen qua acties, waardoor ze twee vrouw bezig hield en het middenveld ruimte kreeg. Hierdoor ontstond vervolgens een kans voor Inge die in principe alles goed deed maar helaas ging ook die net langs de buitenkant van de paal. Het was beide (Lisa en Inge) van harte gegund dat die bal erin zou gaan want ze doen al weken keihard hun best. Maar helaas krijg je niet altijd wat je verdiend.

  Na 25 minuten was Inge op en stond Joëlle op het wisselschema aangemerkt om haar te vervangen. Maar helaas voor Joëlle werd zij op haar stage opgehouden, waardoor ze pas na 45 minuten er kon zijn en daarom nam Romaissa de plek van Inge over. Laatstgenoemde zouden we namelijk pas in de tweede helft inbrengen ivm de hamstring problematiek.

  In de 30ste minuut ging Iris er goed vandoor en gaf een strakke voorzet, waar Lisa vervolgens goed in kwam lopen maar door een correcte schouderduw was zij uit balans en kwam ze net niet aan de bal, anders had dat zeker de 0-1 geweest.

  Daarna maakte Lina kennis met de fysiek sterke tegenstander en ook Lotte kreeg het even te verduren.

  Op een gegeven moment was 't Goy veel aan de bal en moesten Lotte, Romaissa en Lina noodgedwongen achteruit in verdediging stand, doordat ze met 3 aanvallers en 4 middenvelders doorkwamen. Maar de gelederen werden netjes gesloten, waardoor het gevaar tot aan de 16 meter bleef. Prima gedaan vanuit het middenveld onder aanvoer van Lotte.

  Richting de rust kwam jsv er helaas aanvallend nog niet helemaal doorheen en stond het scorebord op een logische 0-0 conform de verhouding van de wedstrijd.

  In de rust wisselde Julia 2 en Dani van posities en kwamen Roxanne en Chantal erin.

  JSV kreeg het voor elkaar om het tempo wat op te voeren en sneller de bal rond te laten gaan, met de perfect opkomende Luna en Dani en waarbij Julia 2 en Demi een prima opbouw verzorgde.

  Het was dan ook niet verrassend dat JSV op een 0-1 voorsprong kwam. Een vergelijkbare goal van vorige week met een pass van Chantal op Iris. En de 0-1 stond erop.

  Daarna drukte JSV door met dank aan druk vanuit het middenveld door Romaissa en Lotte. De bal ging in sneltreinvaart vooruit, waarna de tegenstander een optater gaf (per ongeluk onhandig) en de scheids eigenlijk wilde fluiten. Waarop in het veld al heel hard werd geroepen NEE niet doen. Gelukkig floot de scheids ook NIET en was het een vlammende trap van Lotte die schitterend de 0-2 op het scorebord plaatste. Een goal vanuit haar handelsmerk! En een verdiende, zeker na haar optreden vorige week.

  JSV ging steeds meer voetballen en door Sarinah ontstonden een paar hele fijne ballen en kansen voor Rox. Die twee kunnen elkaar zonder woord of gebaar altijd vinden.

  Aan de andere kant had Iris een lekkere tweede helft en de achterlinie gaf helemaal niets weg.

  Dus dan is het tijd voor de 0-3, iets met 1 keer raken. Romaissa stoomde op en Chantal liet zich uitzakken, waarna Romaissa Chantal inspeelde, die met een hakje de bal in de loop mee gaf. Met 3 vrouw aan zich tikte Romaissa de bal direct door naar Roxanne, die de bal vervolgens lekker in het netjes schoof. Een goal zoals die vroeger heel vaak werd gemaakt! Maar de laatste tijd helaas nog te vaak uit bleef. Dus extra genieten.

  Ondertussen was Joëlle erin gekomen voor Lotte die voor zichzelf had bedacht ik ga alle gemiste minuten inhalen. Die was werkelijk waar overal te vinden en had iedere bal. Zij was eigenlijk wel de vrouw van de wedstrijd want alles wat ze heeft gedaan was 100 procent goed.

  Joëlle was dan ook goed voor de assist op de 0-4 van Roxanne. Die de bal overigens ook fantastisch erin legde. Lobje over de verdedigster en vervolgens een lobje over de keepster. Mooi om hierbij te noemen is dat Iris mee bleef lopen voor het geval de bal er niet in zou gaan maar waar ze vervolgens wel af bleef, zodat de goal op naam van Roxanne kwam.

  Ondertussen ging Luna een paar keer lekker in de aanval mee en hing de 0-5 ook nog in de lucht. Maar die viel uiteindelijk niet, waarmee de eindstand 0-4 bleef.

  Op basis van de tweede helft zeker een verdiende overwinning en een wedstrijd waarbij de tegenstanders en trainers sportief waren en een prima scheidsrechter die wedstrijd heeft gefloten.

  Na afloop zijn een stuk of acht meiden nog even voor de derde helft gegaan en zijn er ook nog wat puntjes gescoord met tafelvoetbal.