• Alleen pinnen of contactloos vanaf 1 juli

  JSV stapt over op contactloos betalen in kantine per 1 juli 2020

  Hierbij willen wij jullie graag informeren over het bestuursbesluit dat aflopen december is genomen.  

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie begin januari, heeft onze voorzitter ad-interim Ton van Kippersluis al een en ander verteld over het besluit dat we over gaan naar een cashless kantine. De aanleidingen voor deze verandering zijn de volgende:  

  We willen graag meegaan met de tijd. Je ziet in de hele samenleving dat het fysieke geld steeds minder voorkomt en dat er voornamelijk nog met pin betaald wordt. Een stukje efficiency en veiligheid. We hoeven niet meer met cash geld over straat om dit af te storten bij de bank. Ook zorgt dit voor meer veiligheid voor degenen die dit moeten doen.

  Kostenbesparing. Het afstorten van cashgeld is duurder dan de kosten gerelateerd aan pinnen. Betaling aan de bar gaat cashless veel sneller dan met fysiek geld.  

  Voor de leden heeft dit tot gevolg dat:  

  1) Tot en met eind van dit voetbalseizoen (30 juni) kan er nog met contant geld betaald worden (overgangsperiode), daarna niet meer.  

  2) Er kan alleen met de bankpas/telefoon betaald worden per start nieuw seizoen (ook ‘contactloos’). 

  Wij begrijpen dat het voor sommigen wennen zal zijn, echter wij verwachten dat de voordelen zullen opwegen tegen de nadelen.  

  Wij willen jullie dan ook graag verzoeken om per direct al te gaan starten met pin betalen (ook voor kleine bedragen), voor zover je dat al niet deed. 

  Wij hopen dat we de komende maanden al een stijging zullen zien in het percentage pinbetalingen en dat wij (de leden) van JSV snel zullen wennen aan de nieuwe situatie. 

  Om ervoor te zorgen dat het bestel en betaalproces bij de bar geen vertraging oploopt, wordt er ook een extra pinautomaat aangeschaft. 

  Daarnaast zullen wij ook door middel van promotiemateriaal/posters iedereen aanmoedigen en informeren over de veranderende situatie.  

  Namens het bestuur

  Mark Oostwegel
  JSV-Nieuwegein
  Secretaris

   

  De wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Een winkelier mag contant geld (biljetten en munten) of betalen met een pinpas of creditcard weigeren. Wel zal hij in de regel aangeven welke betaalmiddelen hij niet accepteert. Bijvoorbeeld via raamstickers of kassastickers.

  (Bron: Rijksoverheid.nl)