• Alles wat mis kon gaan, ging mis

  Nog voordat de wedstijd van start was gegaan ging Milou door haar enkel tijdens de warming-up. Driekus moest daardoor enkele minuten voor de wedstrijd de opstelling omgooien. De wedstrijd was nog maar koud begonnen of JSV stond al met 1-0 achter. Vanaf de aftrap die volgde kreeg JSV wel direct een kans op de 1-1. Een strakke cross pass over 20 meter tussen de verdedigers door van Chantal, werd in de loop door Manon meegenomen maar helaas stuitte zij op de keepster van Vreeswijk. Vervolgens was het Vreeswijk die enkele malen gevaarlijk voor het doel kwam maar keer op keer waren Esmee, Francine en Julia die perfecte reddingen brachten. In de achtste minuut ging Manon opnieuw diep en met een strakke bal in de linker hoek zorgde zij voor de 1-1. Opnieuw zorgde Manon er dus weer voor dat JSV terug in de wedstrijd gebracht werd.

  En toen begon de blessure ellende. In de 11de minuut moest Chantal eruit voor haar enkel maar die kon vervolgens na een kwartier wel weer terug keren. Eva daarin tegen ging in de 22ste minuut ook door haar enkel en moest hinkend naar de kleedkamer.

  Nadat dit was verwerkt en de opstelling opnieuw was omgegooid ging het helaas mis en stond Vreeswijk ineens met 2-1 voor.

  Daarop volgend vloog Amber er enkele keren goed en strak in, waarmee zij zichzelf in de 33ste minuut een kans verschafte. Zij deed alles daarin perfect maar helaas viel de bal iets onder haar lichaam waardoor ook zij net niet, het net trof.

  JSV bleef dankzij perfect druk zetten van Amber gevaarlijk. Er volgde een 2 tegen 1 situatie in de 35ste minuut. Melissa ging aan de haal met de bal en gaf de bal naar de andere kant van het doel. Helaas speelde zij de bal vooruit en te hard, waardoor Chantal met scooter snelheid alleen nog haar teen er tegen aan kon zetten, waarop zij de paal en de keepster raakte.

  Twee maal achter elkaar volgde vervolgens twee gevaarlijke corners, maar JSV had steeds net niet het geluk dat de bal goed viel. Een keer kopte Melissa bij de eerste paal de bal achterover maar die ging net naast en de tweede keer kon Manon er net niet bij.

  In de rust was iedereen het erover eens: we hebben zoveel kansen gehad vandaag dat we hier nooit en te nimmer zonder punten naar huis zullen vertrekken. Met die instelling ging JSV bij de aftrap van Vreeswijk massaal druk zetten. Manon kreeg de bal en trok hem strak voor waarna Samantha als een echte spits zijnde de 2-2 erin tikte. Leuk voor JSV maar ook vooral fijn dat Samantha die met hard werken deze goal mocht maken.

  JSV rook de 3 punten en bleef hoog druk zetten. Vier minuten later kreeg JSV aan de zijkant een vrije trap en Chantal schoot die bal, voor de tweede keer die dag, op de paal.

  Dan zou je zeggen dat na twee keer de paal te hebben geraakt, drie maal scheepsrecht is. Maar nee Chantal faalde. In de 60ste minuut nam Chantal de bal met haar hoofd mee en ging 1 op 1 op de keeper af. In plaats van dat ze de 3-2 maakt schiet ze tegen de keeper op, waarna zij zelf al door had dat zij daarmee de 3 punten voor die dag verspeelde. Cadeautjes als deze moet je tenslotte verzilveren in dit soort wedstrijden. Doe je dat niet dan roep je de ellende op jezelf af.

  En dat laatste gebeurde dan ook. Dankzij een onterechte vrije trap, waarbij daarvoor hands was gemaakt door Vreeswijk en Francine de scheids daar op een fatsoenlijke manier op attendeerde, ging de bal erin en moest Francine zeer onterecht 10 minuten eruit.

  JSV ging door met zijn tienen en kreeg opnieuw een grote kans. Dit keer was het de lat die Vreeswijk redding bracht. Waarmee het 3-2 bleef i.p.v. 3-3 werd.

  Daarna gingen er opnieuw allerlei dingen missen waarna het 4-2 voor Vreeswijk werd.

  En om de wedstrijd af te sluiten waarmee we begonnen raakte Manon geblesseerd. In eerste opzicht lijkt dit, net zoals de blessure van Eva geen kleinigheidje en moeten we hopen dat dit geen weken gaat duren.

  Vandaag dus 3 punten verloren, maar ook vooral problemen opgelopen door deze blessure gevallen van onze sterkhouders.

  Afijn, gingen er ook dingen wel goed?
  Ja zeker, Tessa stond na lang blessure leed eindelijk weer op het veld en heeft gevochten voor iedere meter. Haar drive en energie hebben vandaag voor vele kansen gezorgd, maar ook in verdedigend opzicht liet zij zich meerdere malen gelden.

  Verder werd vandaag opnieuw bevestigd dat we een lot uit de loterij hebben met Julia op doel. Ook vandaag heeft zij er een paar ballen uitgeplukt die de tegenstander al telde.

  Opnieuw was het duo Francine, Esmee foutloos. Naast Julia heeft JSV dan ook nog een lot uit de loterij genaamd Esmee. Met de week wordt zij beter en belangrijker voor het team. Een stille maar oh zo belangrijke kracht.
  Verder hebben Melissa en Jill vandaag onderhand al hun duels gewonnen waarmee zij hun kracht hebben getoond.

  Maar het was voor vandaag allemaal net niet genoeg.

  Bron: net zoals de voorgaande weken - Chantal van Maurik