• Anno 1956: een sterke A-lichting

  8 november 2014

  Herpublicatie door Theo van der Linden

   


  De zaterdagmannen beginnen vandaag als de nummer vijf op de ranglijst aan de negende speelronde. Een week terug zocht JSV halverwege de ontmoeting met SVL nog als virtueel koploper van de eerste klasse de Galecopper kleedkamer op.

 • De ploeg van Frenk van der Kleij stond dankzij een treffer van Daan van der Valk met 1-0 voor en lijstaanvoerder LRC keek op eigen veld ondertussen tegen een achterstand aan. Die maakten de Leerdammers tijdens het tweede bedrijf niet ongedaan, maar JSV liet SVL eerst langszij komen en in extremis zelfs de drie punten pakken (1-2).

  JSV zou bij winst de eerste periodetitel hebben gepakt én daardoor in het voorjaar van 2015 mee hebben mogen doen aan de nacompetitie om een plek in de hoofdklasse. Het tekent de geringe verschillen in de eerste klasse A dat JSV vandaag als numero vijf afreist naar Almkerk.

  Dat doet het gezelschap sinds kort met de bus. Hoofdsponsor Jos Scholman stelde het vervoermiddel onlangs ter beschikking aan de club. Het eerste uitje met de spelersbus leverde de zaterdagmannen prompt de eerste competitienederlaag van het seizoen op. Te Soest was VVZ ’49 de Nieuwegeiners met 3-2 de baas.

 • JSV A1 anno 1956 (foto: Jan van der Woerd) 

  JSV A1 heeft vandaag geen bus nodig voor de uitwedstrijd bij hekkensluiter PVCV. In Vleuten, dat ook per fiets eenvoudig te bereiken valt, hopen de jongemannen aansluiting te vinden bij de subtop van de eerste klasse 4.

  De A-junioren van 1956 zullen zich vast vaker per fiets hebben verplaatst dan die van 2014. Dat leverde JSV destijds een kampioenschap op, als we Jan van der Woerd mogen geloven.     

  Hij maakte met Maarten Broekhuizen, Gerard van Wiggen, Mart de Ridder, de gebroeders Oostrom en Willem van Genderen senior deel uit van dit succesvolle elftal. Van der Woerd liet ons in de Anno van 29 september al kennis maken met een kampioensteam uit 1960 (het derde van JSV) en ook van de A-lichting van 1956 heeft hij gelukkig een foto bewaard.     

 • De A-jeugd van 1980 of daaromtrent. Uiterst links staat arbiter Bep Zwezerijnen. Verder zien we onder meer Albert Baars, trainer Wim Bouwhuis, leider Ben Elberse, John Friedeman, Bert de Heus, Sjaak Hoveling, Kees Kolsteeg, Hans den Oudsten, Martin de Ridder, Michel de Ridder, Ron van Rooijen, Bert Scheffer, Ron van Someren en Dick Valkenburg


  Willem van Genderen junior kwam tijdens het opruimen een afbeelding tegen die rond 1980 moet zijn gemaakt. Op het plaatje poseren scheidsechter Willem van Genderen senior, zijn collega Bep Zwezerijnen en twee A-juniorenelftallen van JSV voorafgaand aan een onderlinge wedstrijd.

  Het zijn de nieuwe A1 en de ‘oude’ A1 van dat moment. De ‘oudjes’ hebben volgens Willem met een kampioenschap afscheid genomen van hun juniorentijd. De lichtingen zijn reeds in deze rubriek belicht op 16 mei 2013 (Anno 1977: de A1 komt eraan!), op 1 november 2013 (Anno 1980) en op 7 november 2013 (Anno 1981).        

  De kleinzoon van Bep Zwezerijnen valt vandaag trouwens als trainer van JSV C1 te bewonderen op het terrein van Legmeervogels in Uithoorn. Kees van der Hoeven zal zich vast thuisvoelen op het sportpark, waar hij een half jaar terug als oefenmeester van JSV B1 de KNVB-beker in ontvangst mocht nemen.           


 • Het Algemeen Dagblad van maandag 3 november 2014

   

  Bron: Eric Zuidhoek