• Anno 1967: verzamelen bij kapper van Bemmel

   

   

  20 maart 2015

  Afgelopen dinsdagavond plaatste het eerste zaterdagelftal zich voor de kwartfinale van de KNVB-districtsbeker. In het verre Anna Pauwlona rekenden de mannen van Frenk van der Kleij op bescheiden wijze (1-2) af met zondag derdeklasser Kleine Sluis.

  Voor JSV 1 duurde de reis naar de Kop van Noord-Holland betrekkelijk lang, maar Jonathan Mehrez was vast niet onder de indruk van de honderdveertien kilometers tellende busrit. De Amerikaanse middenvelder opende na rust doodgemoederd de score.

  JSV kreeg de globetrotter ruim twee maanden terug in de schoot geworpen. Mehrez klom vlot na zijn entree met zijn kersverse teamgenoten het podium van het Nieuwegeins Business Center (NBC) op om de Award voor de beste Nieuwegeinse sportploeg van 2014 in ontvangst te mogen nemen. Wat kon JSV zich nog verder wensen?

 • 7 februari 2015: JSV  zaterdag 1 wordt in het NBC (naast het oude sportpark Blokhoeve) uitgeroepen tot sportploeg van het jaar.

 • Jonathan Mehrez stelt zich voor aan de lezers van het Algemeen Dagblad

  Volgens Ton van Kippersluis nog genoeg. In gesprek met een verslaggever van het Algemeen Dagblad somde onze voorzitter het afgelopen najaar een aardig verlanglijstje op. Daarop kwam onder andere G-voetbal voor en die wens ging 27 januari jongstleden in vervulling. Tien voetballers van Stichting Nedereind, die zorg levert aan licht verstandelijk beperkten in Nieuwegein, werkten op sportpark Galecop hun eerste training af.

 • Ton van Kippersluis in AD 14 november 2014


  Uiteraard zal uw clubhistoricus ook de allereerste G-wedstrijd van JSV in de annalen opnemen als het zover is. In dit artikel gaan we een halve eeuw terug in de tijd aan de hand van zo maar wat foto’s van Hennie de Ridder.

 • Jan Meijwaard (met stropdas, zonder bril) poseert met een jeugdelftal van JSV


  De Ridder poseert tijdens het seizoen 1966/1967 als speler van een A-juniorenteam op de hoek van de Nedereindseweg en de Wilhelminastraat, die enkele jaren later (in 1972) zal worden omgedoopt tot Stormerdijkstraat om zich te onderscheiden van de Wilhelminastraat in Vreeswijk. Kapperszaak Van Bemmel vormt het decor voor de verzamelende JSV-jeugd, die op het punt staat om voor een toernooi af te reizen naar Brunssum.

 • De A-jeugd op het verzamelpunt bij kapper Van Bemmel. Op de foto zijn onder meer Ad en Johan Kolsteeg, Jan Meijwaard, Cor Pruysers, Hennie de Ridder, Hans Scholman, Ad Vernooy, Piet Verwoerd, Wim Vonk, Peter Zwaan en Ton en Wim Zwezerijnen te bewonderen

  De kapsalon is je al eerder in deze rubriek getoond, op 5 mei 2011 om precies te zijn. Anno 1940 poseerde eigenaar Jo van Ee voor zijn etablissement. Van Ee was naast ondernemer ook JSV-voorzitter én verzetsstrijder. Dat kostte hem in 1944 zijn leven. Bediende Van Bemmel nam de zaak daarna over.

 • Winkeliers versus jeugdleiders. Op de achterste rij staan van links naar rechts scheidsrechter Herman Somer (met bal), doelman Hans Scholman, Ad Kolsteeg, Hennie de Ridder (vierde van links), aanvoerder Jan Meijwaard, Nijs Zijderveld, Ton Zwezerijnen, Johan Kolsteeg, Wim Zwezerijnen, Gerard van Genderen, Wim van Doorn en Jan van der Woerd. De twee spelers uiterst rechts zijn onbekenden voor de redactie. Op de voorste rij zien we onder meer Philip van Leeuwen, Rinie Vonk en René Veldhuizen.

  Kapper van Bemmel is natuurlijk niet de enige winkelier, die het dorp Jutphaas in de jaren zestig rijk is.  Er zijn er zelfs zat om een elftal te vormen, dat het opneemt tegen de jeugdleiders van JSV. Ook daarvan zijn we dankzij Hennie de Ridder getuige.  Bron: Eric Zuidhoek (tekst) en Hennie de Ridder (foto's)

  Opnieuw gepubliceerd door Theo van der Linden