• Anno 1970: de eerste sponsor

  Gepubliceerd op 16 november 2010

   

  Vandaag tonen de mannen, die ons 10 november nog de rug toekeerden (zie ook het kadertje hiernaast), volgens afspraak hun gezicht.

  Het is het eerste zondagelftal van JSV, dat in november 1970 gewillig poseert voor fotograaf Hofland. De selectie is namelijk net door bakker Luiten op trainingspakken met opdruk getrakteerd.

  Veertig jaar later beweert toenmalig voorzitter Arie Terlouw met grote stelligheid dat de ondernemer uit de Herenstraat zich aldus als eerste kledingsponsor van onze vereniging opwierp. Heden ten dage beschikt JSV over een keur aan sponsormogelijkheden.

 • Bestuurslid Pierre Veldhuizen beschikt over een sterk geheugen. In een reactie op het eerder alhier geplaatste artikeltje "Anno 1970" somt hij de namen van alle spelers op. En dat zonder hun gezichten te zien!

  Ad Epping (toen 26, nu dus 66) vind je gehurkt als tweede van rechts op de foto terug. Hij herinnert zich de groep als een "gezellig elftal, dat veel voor elkaar over had." Ad wist zich in de voorhoede omringd door goede spelers als Jan Schoonenberg (staand, tweede van links)  en Wim van Krieken (staand, vierde van rechts), die nog bij Willem II een balletje schijnt te hebben getrapt.

  Achterin had Maarten Broekhuizen (staand, tweede van rechts) zijn zaakjes prima voor elkaar. Toch was dat niet voldoende voor het kampioenschap in de vierde klasse. Dat werd twee seizoenen later behaald.

  De oplettende lezer (of beter: kijker) zal op de foto hierboven één persoon meer ontwaren dan op de afbeelding van 10 november. Linksboven is de dan 38-jarige trainer Wim Visser aangeschoven. Tijdens zijn actieve loopbaan maakte hij deel uit van het legendarische DOS-elftal, dat in 1958 de landstitel binnenhaalde.

  Bron: Eric Zuidhoek en het Utrechts Archief