• Anno 1970

  Gepubliceerd op 10 november 2010

   

  Naast de selectieteams werken ook verscheidene andere JSV-ploegen hun wedstrijden of warming-ups in gesponsorde kledij af. Geen tegenstander verblikt of verbloost als de mannen van de zondag 5 of de speelsters van de MF1, om er volstrekt willekeurig een paar te noemen, als wandelende reclamezuilen het veld betreden.

  Anno 1970 is dat wel anders. Shirtsponsoring is nog uit den boze; daar zijn de geesten bij de KNVB pas twaalf jaar later rijp voor. En als de Jutphase bakker Luiten de knip trekt om de plaatselijke voetbalclub in nieuwe trainingspakken te hijsen, dan is fotojournalist Henk Hofland er als de kippen bij om dit voor het nageslacht vast te leggen.

 • We zijn de man zeer erkentelijk voor zijn inspanningen, maar kijken vandaag nog tegen de ruggen van de JSV-selectie van destijds aan. Over een paar dagen tonen we de gezichten van de sterspelers van weleer, maar misschien herkent u zichzelf of een bekende nu al. Schroom vooral niet om dan hieronder een reactie te plaatsen; daar is deze site voor bedoeld.

  Twee jaar later, in 1972, heeft een andere Jutphase bakker een nog veel mooier geschenk voor onze vereniging. Broodslijter Klaare bezorgt dochter Truus op sportpark Rijnhuyse. Zij is de aanvoerder van het eerste dameselftal dat JSV op de been brengt.

  Bron: Eric Zuidhoek (tekst) en Het Utrechts Archief (foto)