• Anno 2020: Eindstanden van een afgebroken seizoen

  14 augustus 2020

   

  De KNVB heeft dit voorjaar, in navolging van de adviezen/richtlijnen van de regering, besloten om de voetbalcompetities tijdelijk stil te leggen in verband met het bestrijden van het coronavirus.

 • KNVB besluit dat het amateurvoetbal (speelseizoen 2019-2020) niet wordt hervat

   

  Omdat er als gevolg van de genomen maatregelen, en de voorzichtigheid die hiermee uiteraard gepaard gaat, er onvoldoende zicht is op het mogelijk hervatten van voetbal in het algemeen, wordt later zelfs besloten om de voetbalcompetities per direct als beëindigd te beschouwen waardoor er abrupt een einde komt aan voetbalseizoen 2019-2020.

  Ook bij JSV gaat de deur op slot. Waar in eerste instantie nog wat lokale jeugd op de velden actief is, sluit de gemeente het complex al snel omdat zij zich nu niet bepaald in lijn met de corona maatregelen gedragen. JSV is ook blij met de sluiting: de jeugd laat namelijk al dagenlang veel troep achter en raad maar eens wie dat weer kan gaan opruimen.

 • Lockdown bij JSV; complex op slot

   

  Nu de competities definitief gestaakt zijn kan er, net voordat het nieuwe seizoen aanbreekt, mooi even teruggeblikt worden op het voetbalseizoen 2019-2020 en hoe de eerste teams (Zaterdag-1, Dames-1 en Zondag-1) van JSV hierin presteerden.

   

  Zaterdag-1

  Ook In het 2e jaar dat coach Harry Buur de scepter over het eerste zaterdag elftal van JSV zwaait, gaat het niet bepaald crescendo in de competitie. JSV is ambitieus en wil dolgraag terugkeren naar de 1e klasse maar is door de resultaten in de competitie meer bezig het vege lijf te redden om niet te degraderen naar de 3e klasse.

  Bij het staken van de competitie eind maart 2020 bevindt het team zich gelukkig net boven de degradatiestreep, volgens insiders overigens op een “JSV onwaardige plek”. Al voor het stilleggen van de competitie is al duidelijk geworden dat de samenwerking tussen de club en Harry een einde gaat krijgen. In Mark Kranendonk wordt al snel een opvolger gevonden die het team vanaf seizoen 2020-2021 terug naar de 1e klasse moet gaan loodsen.

 • Eindstand Zaterdag-1

   

  Vrouwen-1

  Na in seizoen 2018/2019 glorieus kampioen van de 4e klasse te zijn geworden, doen de dames het ook dit seizoen in de 3e klasse uitstekend. Logischerwijs is Rivierwijkers, dat een seizoen eerder degradeerde uit de 2e klasse, een klasse apart maar de JSV-dames zijn kansrijk voor promotie. Coach Betzold heeft een prima groep bij elkaar dat een mix is van ervaren en jonge speelsters.

  Evenwel voorziet men dat er voor de komende jaren extra speelsters nodig zijn, de spoeling is nog te dun ofschoon het damesvoetbal ook bij JSV weer wat in de lift zit. Dat is vooral te danken aan de internationale successen van het Nederlands Dameselftal dat in 2017 Europees Kampioen wordt en in 2019 op het WK een schitterende finaleplaats weet te behalen waarin het zilver wordt veroverd. Deze successen zorgen er voor dat veel dames en meiden ook willen gaan voetballen.

  Ook interesse om mee te doen met de meiden/dames? Stuur dan een bericht naar damesvoetbal@jsv-nieuwegein.nl en wie weet zien we jou op de JSV-velden terug.

 • Eindstand Vrouwen-1

   

  Zondag-1

  Jarenlang was de aandacht meer op de zaterdag heren gericht dan op de zondag heren. Terecht of onterecht: speel je op een hoger niveau dan trek je nu eenmaal meer toeschouwers en aandacht.

  Vanaf het speelseizoen 2015-2016, onder hoofdtrainer Greg Hardley (die hiervoor de Arie Terlouw trofee toegewezen zou krijgen) is een kentering zichtbaar. Greg ontving die trofee hoogstpersoonlijk uit handen van Arie zelf. Had de krasse oud-voorzitter destijds weet gehad van de huidige Black Live Matters discussie, dan had hij hoogstwaarschijnlijk nooit de woorden “dat is voor het eerst dat ik een prijs aan een zwarte uitreik” uitgesproken. Arie sprak evenwel vanuit een goed hart en met de beste intentie. De heer Terlouw overleed helaas kort na de uitreiking op 22 juni 2016 op de geweldige leeftijd van 95 jaar.

  Onder trainer Patrick Versluis doen de zondag heren het dit seizoen prima. Na enige tijd koploper te zijn geweest in de 5e klasse, verkeert het team daarna steeds in de bovenste regionen. De eerste vijf teams op de ranglijst doen nauwelijks voor elkaar onder en na elk speelweekend is het weer uitvogelen wie nu weer de koploper is en wie de achtervolgers.

  Dankzij de wedstrijdverslagen kan heel de JSV aanhang volop meegenieten van het enthousiasme die trainer Versluis en zijn mannen op de grasmat ten toon spreiden. Dat enthousiasme is niet zonder resultaat. En goede prestaties én steeds meer toeschouwers op de tribune als de zondag mannen hun kunsten vertonen: wat wil je nu nog meer? Herman Brood en Henny Vrienten maakten er ooit een muzieknummer over: “als je wint…”

 • Eindstand Zondag-1

   

  Seizoen 2020-2021

  In dit coronatijdperk (dat die snel tot een einde mag komen), is het de bedoeling om medio september het seizoen 2020-2021 te starten. Wat valt er te melden nu het vorige seizoen abrupt werd beeëindigd en wat is het effect hiervan op het nieuwe seizoen?

   

  De zaterdagheren (Zaterdag-1) eindigden op een veilige plek. Geen promotiekansen maar ook geen degradatiezorgen dus ook in seizoen 2020-2021 zal in de tweede klasse geacteerd gaan worden. De nieuwe trainer Mark Kranendonk moet ervoor gaan zorgen dat de neuzen de goede kant op staan en dat JSV gaat meedoen in de strijd om te promoveren naar de 1e klasse; in de gedachten van de eerder genoemde insiders: “back to were we belong”.

   

  Zondag-1 is als medekoploper in de vijfde klasse geëindigd, net geen koploper anders zou rechtstreekse promotie een feit geweest zijn. Gelukkig voor JSV stelt de KNVB clubs in de gelegenheid om, onder bepaalde voorwaarden, alsnog te promoveren. Met de goede klassering op de ranglijst én dito onderbouwing van JSV-zijde lukt dit en gaan de zondag heren het nieuwe seizoen in de vierde klasse spelen. De ambitie voor komend seizoen is om minimaal in de middenmoot te gaan eindigen maar wellicht ligt er wel meer in het verschiet.

   

  Dames-1: net als bij de zondag heren konden ook de dames van bovengenoemde KNVB-regeling gebruik maken. Na ampele afwegingen is echter besloten om hier toch geen gebruik van te maken. De samenstelling van het team (veel jonge speelsters met weinig ervaring) als ook de fysieke eisen die in de huidige 3e klasse al gevraagd worden hebben geleid tot de keuze om komend seizoen niet hoger te gaan spelen. De 2e klasse moet dus nog even wachten op de JSV-dames maar in de tussentijd gaan de dames zich vast op de halters en de gewichten storten om zo het fysiek bij te spijkeren. Kijkt u over een tijdje dus niet verbaasd als u “Michellin-dames” op het complex tegenkomt.

   

  Tekst en foto’s: Theo van der Linden