• ASV Arsenaal - JSV Zondag 1

  Uitwedstrijd a.s.v. Arsenal Amsterdam


  Na 3 verlieswedstrijden stond de uitwedstrijd tegen Arsenal op het programma. We speelden met rouwbanden en hielden een minuut stilte in verband met het overlijden van de echtgenote van assistent-trainer Levi Souisa, moeder van spelers Gavin en Bryan Souisa. In zo’n week besef je weer heel goed dat voetbal maar een spelletje is...

  De wedstrijd


  Na nog geen minuut was de eerste kans voor JSV toen Vali doorging op rechts. De voorzet bereikte Mo net niet. Binnen 3 minuten kregen we nog 2 kansen voor Mo en Vali maar zonder resultaat. Pas na 10 minuten het eerste gevaar voor Arsenal en in de 15e minuut een grabbelbal van Rick, maar dit liep beide goed voor ons af.
  In de 22e minuut na een corner voor Arsenal werd de bal weggewerkt met een knal naar voor van Mo. Jeff ging prima door, ontfutselde de tegenstander de bal en ramde de bal hard in de linker hoek: 0-1. Vrijwel vanaf de aftrap was de tegenstander gevaarlijk maar de gevaarlijke schuiver voor het doel van Rick langs.
  In de 29e minuut een strakke pass van Omar waarop Mo goed doorging tot de achterlijn. Hij legde de bal prima terug op Vali die hard inschoot. Prima goal: 0-2.
  Tot de rust speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld en waren er halve kansen over en weer maar het bleef 0-2.

  In de 48e minuut ging een hard schot van Jamai net langs de kruising. Helaas werd het in de tegenaanval 1-2 nadat Ward de hard ingeschoten bal net niet meer uit het doel kon rammen. Het spel werd daarna harder en Arsenal voerde de druk op. Dit leverde meerdere kaarten op. In de 64e zelfs rood voor de tegenstander na een grove actie op Jamai.
  In de 84e minuut wist Rick 2x een gevaarlijk moment te pareren. En hoewel Ward en Nick een puike wedstrijd speelden en vandaag vrijwel onverslaanbaar waren in het centrum, was het in de 85e minuut toch een afstandsschot dat net onder de lat verdween en de 2-2 betekende. In de 86e minuut nog een kansje voor Tycho maar zijn schot ging over en naast en daar bleef het bij. In de 89e minuut floot de scheidsrechter namelijk plotseling af en daardoor bleef het bij 2-2. Het eerste punt was binnen.

  Na 3 verloren wedstrijden hebben we gelukkig weer een strijdbaar JSV gezien. Iedere speler ging tot het gaatje en dat betaalde zich uit. Zo hoort het en zo zie je dat de resultaten ook komen.

  Volgende week uit tegen ‘t Goy als Corona geen roet in het eten gooit.

  MvD