• Balen!

  Vandaag de nummer 7 van de ranglijst op bezoek met 6 punten uit 6 wedstrijden. De grensrechter ging er dan ook vanuit dat het vandaag een makkie zou worden, waarop Chantal al waarschuwde dat dit absoluut NIET het geval zou zijn!

  's ochtends kwam namelijk het bericht binnen dat de vrouwen 1 (2de in de derde klasse) afgelast was en dan is de kans groot dat er een paar van het eerste bij het tweede zouden aansluiten en dat gebeurde ook.

  Aan de statistieken en gegevens op voetbal.nl is af te leiden dat er 7 van het eerste meespeelde. En van 2 zijn de gegevens niet in te zien dus misschien waren het er wel meer :).

  En dus konden we ons opmaken voor een leuke en spannende wedstrijd!

  Al was het wel een enorme puzzel omdat bijna alle verdedigsters deze week een wedstrijdje oversloegen (ja hoe krijg je het voor elkaar zou je bijna zeggen haha). Daar waar het in de achterhoede iedere week stuivertje wisselen is in de opstelling om iedereen evenredig op basis van aantal trainingsuren te kunnen laten spelen, hadden we deze week ineens een enorm gat (oeps).

  Francine, Dani, Amber en Demi waren afwezig. Ook Julia 1 kon nog niet mee doen (na een emotionele week!) waardoor verdedigster Joyce op doel moest en tot overmaat van ramp was Luna ziek geworden en kon zij helaas logischerwijs ook niet mee doen. Wat extra vervelend was voor haarzelf omdat misschien de winterstop er vervroegd aankomt. Toen bleven er dus welgeteld 2 verdedigster over voor 4 posities.

  We hadden Joëlle gelukkig wel met 2 keer trainen deze week kunnen voorbereiden op de positie van linksback tijdens deze wedstrijd. Wat zij achteraf uitstekend deed, daarover later meer.

  Het was dan ook een enorme puzzel die gelegd moest worden want voor de 3 posities voorin hadden we maar liefst 7 speelster aanwezig, die ook allemaal deze week hadden getraind. Kortom vandaag moesten er hoe dan ook meiden teleurgesteld worden of op plekken gaan spelen die totaal onbekend of niet hun favoriet zijn.

  We hadden van te voren duidelijk besproken: wat er ook gebeurt we proberen iedereen minimaal 45 minuten te laten spelen omdat dit misschien wel de laatste wedstrijd voor de komende weken / maanden is vanwege nieuwe maatregelen.

  Afijn, in de natte sneeuw gingen we om half 3 met de volgende 11 namen van start: Sarinah, Lotte, Joëlle, Julia 2, Sam, Romaissa, Chantal, Rox, Iris, Inge en Joyce.

  De 11 begonnen zoals afgesproken scherp en de eerste kansen waren dan ook voor JSV.

  Achterin stond het prima met Joëlle, Sam, Julia en Inge. Er werden slechts afstandsschoten weggeven en de opbouw was prima. Joëlle bleef achterin enorm rustig en Julia 2 gaf splijtende passes vooruit. Daar waar Inge en Sam alles dicht hielden.

  Het midden hadden Lotte en Romaissa zoals iedere week in handen. Menig derde klasser kan jaloers zijn op die twee. En over links was het Messi die continu voor gevaar zorgde.

  Kortom jsv had de wedstrijd prima onder controle!

  De 1-0 viel met dank aan vooruit verdedigen door Joëlle. Chantal haalde de bal uit lucht en met een crosspass stuurde zij iris ervandoor. Die op haar beurt alles goed deed, naar binnen liep en zeer beheerst de bal langs de keeper schoof.

  Een paar minuten later een bal van Julia 2 richting Chantal, die met een loopactie en voetbeweging Rox bediende (een exact kopie van switchen zoals ze dat iedere week in de zaal doen) en Rox ging ervandoor, omspeelde de keepster en de 2-0 was een feit.

  JSV ging op zoek naar de 3-0 en het tandem Sarinah en Rox ging aan. Het duurde dan ook niet lang of Sarinah gaf een sublieme pass op Rox die de 3-0 op het bord mocht zetten. Een wereldbal van Sarinah!

  Even later stuurde Lotte een bal naar de zijlijn waar Chantal stond die in de loop de bal de 16 in legde waar Rox en Sarinah net niet hard genoeg tegenaan konden lopen voor de 4-0. Sarinah snelde zich naar de zijlijn waarna Chantal wandelend de 16 in kwam en ineens versnelde achter de verdedigsters langs om op een pracht pass van Sarinah in te kunnen lopen en de punt van haar schoen tegen de bal aan te zetten. Maar wonder boven wonder kon de keepster er net aan bij. Chantal was een beetje boos op zichzelf daarna.

  Kort daarop kwam een volgende kans met dank aan de opbouw van Inge, Romaissa, Lotte naar de voorhoede maar ook dat werd de 4-0 niet.

  Na 30 minuten was de kracht bij Chantal eruit en kwam Lina binnen de lijnen en 5 minuten later was het ook voor Inge een gedane zaak.

  Elena moest om 16 uur werken dus die werd snel erin gebracht, om voldoende minuten nog te kunnen maken, waardoor Rox plaats moest maken en naar achteren bivakkeerde en de plaats van Inge overnam. Dat was aanvaller nummer 1 die een verdedigende rol kreeg.

  Elena ging vanaf minuut 1 al haar energie erin gooien en de bal afjagen. Ditzelfde geldt voor Sarinah en iris.

  Maar helaas ging het in de 41ste minuut mis en tekende Houten kort voor rust voor de 3-1.

  Na rust kwamen de overige wissels erin waarmee het de opstelling: Romaissa, Rox, Julia en Joëlle achterin werd. Sam moest tijdelijk afhaken waardoor Romaissa ook ineens een verdedigende rol moest gaan opnemen, waardoor we niet anders konden dan Sarinah in een verdedigende rol op het middenveld te zetten en voorin gingen Lynn, Elena en Lisa ervoor om het vierde doelpunt erin te prikken.

  In de gang kwam Chantal haar oud trainer Ton Pos tegen die dacht dat ze al met voetbalpensioen was gegaan en die adviseerde om Rox toch maar eens te gaan wisselen want die was nog niet gewisseld en vast moe. Kortom het contact onderling was gezellig. En ook Driekus en de buitenspeelster van Houten waren aan het grappen en grollen. Zo kom je nog eens oude bekende tegen, altijd leuk.

  Maar helaas ondanks de gezelligheid onderling werd het te snel 3-2 ipv 4-1. De spits van Houten had iedereen uitgespeeld en stond voor een vrij doel, waarna Rox (look-a-like Matthijs de Light) een perfecte tackle op de bal verzorgde maar tot verbazing floot de scheidsrechter voor een penalty. Onterecht maar inmiddels hebben we met elkaar afgesproken dat protesteren toch weinig nut heeft en dat we maar snel de teleurstelling moeten omzetten want in het amateurvoetbal zal een scheids geen penalty terugdraaien want die heeft geen VAR en die beste man kan net zoals wij allemaal ook een foutje maken.

  Helaas ging de penalty erin en werd het lastiger. Sarinah en Lotte liepen zich met zijn tweeën het leplazarus op het middenveld en dat kreeg Houten door dus die schoven met 4 het midden in. Hier werd in het veld niet goed op gereageerd waardoor vanaf de kant ingrijpen in de opstelling noodzakelijk was.

  Sam werd terug ingebracht, Elena ging eraf en Rox ging terug de spits in.

  Elena die vanaf minuut 1 dat ze erin kwam heel veel werk heeft verzet om de bal af te jagen maar helaas weinig ballen in of rond de 16 heeft gekregen om doelgericht te kunnen zijn. Maar een dikke voldoende voor haar inzet en energie!

  Afijn met de wisseling konden we de druk een beetje van de ketel halen. Maar na een paar minuten had Houten door hoe ze er snel doorheen kwamen en wisten we dat het zwaar zou gaan worden, met nog maar 1 wissel op de bank.

  Sarinah en Rox werden geswitcht, zodat Sarinah ook even wat krachten kon sparen wat nodig zou zijn voor de laatste minuten.

  JSV ging vervolgens achter de bal aanlopen ipv zoals wekelijks wordt getraind met je man mee gaan. Conclusie daar moeten we nog veelvuldig op blijven trainen! En dan komt het vast goed.

  Romaissa was op en Lisa (ook geen verdedigster) nam haar plaats over.

  Het werd met de minuut zwaarder en de 3-3 was een feit. En minuten daarna leek de helft het ook even op te geven. En om het allemaal nog vervelender te maken moest Lynn er met enkelletsel af.

  Daarna kwam er bij een aantal de winning drang gelukkig terug en leek het er nog even op dat we de 4-3 gingen maken.

  Lisa Maste probeerde een extra motortje aan te zetten en Lotte, Sarinah, Iris en Rox hadden onderweg een zuurstoftankje gevonden en die bleven maar lopen. Daar waar Julia 2 het achterin met de drie meiden goed dicht wist te houden.

  De 4-3 was mogelijk maar helaas kwam die er niet.

  Flink balen indien je met 40 minuten op de klok met 3-0 voor staat, meiden zoals Joëlle die officieel geen linksback is zo goed speelt, Joyce die zich opofferde om op doel te gaan staan, Lotte die kilometers heeft afgelegd, de tomeloze inzet van Elena, het poetswerk van Sam plus Julia en Messi die briljanten passes heeft gegeven.

  En dit was misschien wel de wedstrijd waarin je vroegtijdig je kampioenschap hebt verspeeld. Nu hebben we het niet meer in eigen hand en zijn we afhankelijk van puntverlies van DVSU. En dan te bedenken dat je met 5-2 glansrijk in de beker van DVSU won.

  Maar er zijn ergere dingen in het leven! Zeker na de berichtgeving die we deze week hebben ontvangen mbt een teamgenoot. Dus we komen er wel overheen. Het is uiteindelijk maar een spelletje. Maar juist door dit bericht hadden enkele extra graag willen winnen vandaag! Het was na afloop dan ook een bedrukte sfeer in de kleedkamer onderling maar dat had dan ook met name te maken na alles wat er die week en voorafgaand aan de wedstrijd allemaal was gebeurt.

  En uiteraard jammer dat we waarschijnlijk niet volgende week zaterdag het tijdens een nieuwe wedstrijd goed kunnen maken en dat ons weekje van op maandag een oefenwedstrijd en op woensdag de zaal in, niet door kan gaan. Want dat zorgt er altijd voor dat je een wedstrijdje zoals deze snel vergeet en plotseling terug in de polonaise stand met elkaar gaat.

  Nou ja laten we hopen dat de lock-down taferelen voor slechts 3 weken noodzakelijk zijn en dat we in januari 2022 ons weekendje weg kunnen en tijdens de mooie lentedagen de 2 wedstrijden van december kunnen gaan inhalen!

  Ook deze week bedanken we de vader van iris voor het vlaggen en hebben we de supporters gemist! Want met de supporters hadden we misschien net wat meer energie kunnen opbrengen om onszelf met 3 puntjes te belonen.

  Verder was het vooral een wedstrijd waarin net te veel onverwachte nadelen zich op elkaar hebben gestapeld en het net niet is gelukt.

  Nu afwachten hoe Covid zich gaat ontwikkelen en vooral duimen dat we snel terug kunnen en ook de teamuitjes kunnen gaan oppakken.

  Hopelijk tot snel allemaal!