• In verband met de gezondheid van zijn vriendin en die van hemzelf moet de succestrainer, coach en leider van de vrouwen 1 Driekus Betzold noodgedwongen na dit seizoen afscheid nemen van een positie op de voorgrond.

  Ruim 11 jaar geleden zette Driekus zijn eerste stap op het Sportpark Galecop, waar hij een zondag ploeg aantrof die op dat moment 6de klasse speelde. Hij besloot naast zijn werk bij Eredivisieclub Feyenoord, om de dames te gaan helpen.
  Binnen een half jaar bracht hij die groep naar de 5de klasse en binnen 2 jaar met behulp van enkele dames van de zaterdagploeg Chantal, Elvera en Manon (die 2 wedstrijden per weekend speelde) en de sterkhouders van de zondagploeg Francine, Iris en Sanne, waar bijna geen tegenstander tegen wist te scoren en de scoringsmachines Eva en Gail (allemaal ‘echte’ JSV-speelsters) wist Driekus samen met Danny de vrouwen binnen drie jaar naar de derde klasse te loodsen. En in datzelfde jaar werd er zelfs een periodetitel gepakt en nacompetitie zondag gespeeld, met promotie naar de tweede klasse.
  Niet veel later mocht de zondagploeg over naar de zaterdag waar speelsters uit de jeugd zoals Milou, Sarinah en Britt samen met Roy (de nieuwe assistent-trainer) bij aansloten, Joyce zichzelf ontpopte tot back en een nieuw succesverhaal werd opgebouwd.
  Op papier een ijzersterk team en er werd een aanvraag gedaan voor de derde klasse zaterdag. De regels van de KNVB lieten dit niet toe en de dames begonnen in de vierde klasse. Met dank aan nog meer aanwas uit de jeugd zoals Amber, Romaissa, Julia en de snelle Iris 2, werd het kampioenschap in 2019 glansrijk gepakt met meer dan 100 doelpunten voor. In dat jaar werd Eva topscoorder en de halve finale beker werd bereikt.

  Het jaar daarop in de derde klasse besloot Eredivisie spits Roxanne aan te sluiten en nam de positie van Eva (die besloot te stoppen) over, waarbij zij samen met o.a. Lynn en Sarinah de scoringsmachine voortzetten. Roxanne had de beste trainers mogen meemaken in haar jeugd en bij de senioren maar ook van Driekus leerde zij nog goede nieuwe dingen! Datzelfde jaar werd de periodetitel gepakt en mochten de dames naar de tweede klasse.

  EN TOEN volgde corona. Speelsters raakte na die periode zwaar geblesseerd en konden niet meer terugkeren.
  De op dat moment jonge ploeg daaronder had tot september nog een volwaardig elftal maar werden op het laatste moment alsnog verrast, waardoor ze lastminute de overstap maakte naar de vr1. En ondertussen bleef corona aanwezig, waarmee het eerste seizoen niet volledig kon worden gespeeld en afgemaakt. Driekus ging opnieuw bouwen. Dit keer samen met Chantal.
  Het seizoen daarop was het direct feest en werden de dames kampioen en haalde de bekerfinale. Een knappe prestatie van de meiden. En dat bracht veel vreugde bij Driekus.

  Dit seizoen derde klasse ging met ups en downs. Even wennen en vlieguren maken met een jonge ploeg. En veel pech met afwezigheden door blessures. Maar Driekus blijft bevestigen dat er enorm veel potentie in deze groep terug te vinden is en dat dit team absoluut de komende jaren boven in de derde klasse zal mee gaan draaien. En hij zegt iedere week dat hij trots op ze is.
  En nu met al die kampioenschappen, promotie titels, vele feestjes, bekerfinale en mooie momenten op zak, stapt Driekus naar achter.
  We zullen veel momenten herinneren en wat iedereen altijd bij zal blijven is: op welk sportpark Driekus ook kwam overal kende hij meiden. Hetzij omdat hij de moeders van de meiden ooit op het hoogste niveau had getraind en de moeders tegen hun dochters zeiden: ‘’na de wedstrijd moet je die meneer om tips en adviezen vragen, dan kun je net zo hoog eindigen als mama.’’ Hetzij omdat de meiden hem zelf ooit in de zaal, op een trainingsveld of tijdens een wedstrijd hebben getroffen.

  Wij bedanken Driekus uiteraard voor alles en zullen in september een speciaal moment organiseren om dit tijdperk passend af te sluiten.
  En we komen Driekus zeker nog tegen bij JSV want betrokken blijft hij wel!

  Bedankt Driekus! Bedankt Driekus! 1 Bedankt Driekus! 2 Bedankt Driekus! 3 Bedankt Driekus! 4