• Communicatie toverwoord

  JSV speelde een goede uitwedstrijd bij Lopik maar verloor binnen een kort tijdsbestek alle uitzicht op punten. Bij rust was het nog 0-0, na afloop stond er een geflatteerde 3-0 op het scorebord.

  JSV stond voor de moeilijke opdracht het op te nemen tegen de nummer 2 uit de competitie: Lopik JO15-1 dat met vier winstpartijen en drie gelijke spelen uit 8 wedstrijden het zeer goed doet. Maar van JSV weten we ook dat het een aardige pot voetbal op de mat kan leggen. Alleen de resultaten vallen dit seizoen vaak net verkeerd uit waardoor het team al bijna de gehele competitie onderin moet doorbrengen.

  JSV moet het in ieder geval de rest van het kalenderjaar doen zonder terriër Jeremy die deze week tijdens de training een armbreuk opliep. Hij hoopt na de winterstop weer mee te kunnen doen. Beterschap Jer!

  Van JSV zijn we gewend dat het vaak (te) rustig begint aan de wedstrijd, maar vandaag was dit zeker niet zo. Vanaf het beginsignaal was JSV goed bij de les en zette het Lopik onder druk. Na een kwartiertje nam JSV het initiatief in de wedstrijd en kreeg het enkele goede kansen. Mourchid, die zich de laatste weken goed laat zien, gaf een goede voorzet die half weggewerkt werd door de keeper. In de nastoot schoot Kai hoog over, de bal de polder in. Een paar minuten later kreeg Mourchid een herkansing. Afstormend op de goal lanceerde hij een prima schot die de goalie van Lopik nog net uit de kruising wist te boksen. Wel kansen voor JSV maar niet voor Lopik dat behoudens enkele hoekschoppen, die door JSV goed werden verdedigd, niets wist af te dwingen. Dat was de verdienste van JSV dat keihard werkend beter was dan de nummer twee van de ranglijst. Op slag van rust nog een Nieuwegeinse kans. Kai legde de bal terug op Lasse die, vanaf rand strafschopgebied, maar net langs de paal schoot.

  Na de hervatting schakelde Lopik meteen een tandje bij (het eerste deel zal de coach wel niet bevallen zijn). Dit leverde hen na enkele minuten een voorsprong op. Een afzwaaier van net buiten de 16 plofte in de kruising, buiten bereik van de graaiende handen van Dion, 1-0. Pech voor JSV dat gelet het spelbeeld niet verdiende om op achterstand te komen. Maar ja, uiteindelijk gaat het wel om doelpunten maken.

  De goal was de start van een heel korte, maar slechte periode bij JSV. Binnen een tijdbestek van enkele minuten kon Lopik nog tweemaal scoren en het vervelende was dat JSV hier flink aan meewerkte. Eerst was er een groot communicatieprobleem tussen Bram en Dion waarbij de eerste zich plots omdraaide en van de bal wegliep blijkbaar in de veronderstelling dat de ander de bal wel zou oppakken. De enige die hier wel vrolijk van werd, was de speler van Lopik die de bal dankbaar in de hoek van het doel kon schuiven, 2-0. De verwarring sloeg even toe bij JSV met nog een tegendoelpunt tot gevolg. Verdedigers leren al snel dat uitverdedigen door het midden not-done is (het is namelijk vrij gevaarlijk). Toch gebeurde dit en Lopik kwam in balbezit. Uit een scrimmagesituatie wist Dion eerst nog al stompend half redding te brengen, maar in derde instantie was een kopballetje over hem heen voldoende voor de 3-0.

  De coach van JSV voerde enkele wissels door om het team weer in balans te krijgen en dat werkte. JSV pakte de draad weer goed op en probeerde wat het kon om de wedstrijd te laten kantelen al is het natuurlijk geen gemakkelijke opgave om van een 3-0 achterstand terug te komen. Toch wist JSV een aantal heel goede kansen op te brengen waarmee het de score draaglijker had kunnen en moeten maken. Lasse verscheen alleen voor de keeper maar zijn verwoestende knal spatte uiteen op de lat. Halverwege de tweede helft dwong de ontsnapte Mourchid de keeper tot een redding waarbij de rebound een intikker voor Kai had moeten zijn. Deze was echter te gehaast en poeierde de bal hoog over het doel heen richting de zendmast van IJsselstein. Ook neef Milan kreeg een dot van een kans. Alleen op de keeper afgaand schoot hij echter recht tegen de goalie op. Waar JSV vorige week wel heel efficient met de kansen omging, was dit vandaag helaas niet het geval.

  Mourchid, altijd vol goede inzet en gezegend met sportief fanatisme, liep vlak daarna tegen een gele kaart en tijdstraf op waardoor JSV het restant van de wedstrijd met een speler minder moest doen. Jeremy, die heel sportief zijn team kwam aanmoedigen, gaf Mourchid op de bank een compliment voor zijn goede spel en spirit, een voorbeeld voor iedereen. Omdat de krachten een beetje op waren bij JSV én Lopik met een speler meer op het veld stond, kon de tegenstander dit bijna uitbuiten. De lat voorkwam gelukkig erger.

  Afgezien van de eerste 10 minuten in de tweede helft, speelde JSV een goede wedstrijd waarin het naliet zichzelf te belonen met doelpunten. Lopik wist de punten in eigen huis te houden maar niet zonder hulp van JSV. Belangrijkste leerpunt vandaag is dat er meer met elkaar gepraat moet worden in de wedstrijd. Coach elkaar, dat voorkomt veel gevaar (het is tenslotte weer bijna rijmtijd niet waar?).