• De dames maken het onmogelijk – mogelijk!

  De omstandigheden naar de wedstrijd toe waren alles behalve ideaal. Op woensdag stond de teller van het aantal beschikbare speelsters slechts op 9.

  Iris 2 was ziek, Chantal was geblesseerd, Rox moest naar de mud matsers (dat stond al op de planning voordat zij bij JSV kwam voetballen), Eva moest werken, Manon was nog niet wedstrijdfit, Nadine had een onmogelijke taak, Amber, Melissa en Jill zaten al in de lappenmand en Francine en Samantha waren helaas ook afwezig.

  Kortom alle zeilen moesten bijgezet worden om er 11 op het veld te krijgen. Gelukkig waren er meiden van de MO17 bereid om mee te gaan, Manon kreeg groen licht om 30 minuten te spelen, Eva had onderhandeld met der collega’s die haar een paar uur vrijaf gaven en ditzelfde gold voor Nadine.

  Chantal sprak het team toe met de woorden ‘met onze kwaliteiten en in deze klasse moeten wij het zelfs met 10 op het veld gaan redden, dus maak je niet druk, denk positief en alles komt goed.’

  Zo gezegd, zo gedaan: de dames gingen het veld op met de wetenschap dat Manon slechts 30 minuten kon spelen en de opdracht was dan ook luidt en duidelijk: zo snel mogelijk 3 doelpunten maken, zodat de marge voldoende is om desnoods met een onder tal door te moeten.

  Die opdracht werd ter harte genomen en binnen een paar minuten zette onze Ajax fan en daarmee onze eigen Neres vanaf links een aanval op, zij speelde Manon strak in de 16 aan, die prachtig weg draaide en met een leep balletje in de hoek de 0-1 maakte. JSV ging door en op zoek naar de 0-2. Die kwam van de voet van Neres. Even later zorgde diezelfde Neres voor de 0-3.

  Na 30 minuten werd Manon eruit gehaald en moest ook Sarinah even afhaken. Stephanie nam de plek van Sarinah over en Nadine, Julia en Joyce werden door elkaar gehusseld, waarmee er voor de zoveelste keer, een nieuwe formatie ontstond.

  Ondertussen speelde de meiden van de MO17 met gemak mee. Alsof zij al jaren in het team en op dit niveau spelen. Een klasse prestatie en een mooi vooruitzicht voor de dames tak. Voor de tegenstander wat minder leuk aangezien de linksbuiten door de rechtsback Demi tijdens de wedstrijd meerdere malen tussen haar benen door gespeeld werd.
  In de 44ste minuut dacht Brederodes de 1-3 erin te knallen, maar met een geweldige snoek duik van Julia naar de rechter onder hoek, bleef het 0-3.

  In de rust werden er complimenten gegeven en hier en daar gelachen en gegrapt. Dat mag ook indien je bijna een volledig basis elftal mist maar toch gewoon dik voor staat.

  De opdracht voor de tweede helft: de 0 houden en waar mogelijk nog een doelpuntje erbij prikken. Verder vooral voorzichtig doen.

  Inmiddels weten we: geef de dames een opdracht en het resultaat zal er komen. Qua spelvertoon was het de afgelopen weken niet allemaal even prachtig, zoals het die weken en maanden daarvoor het wel was. Maar de wedstrijden werden gewonnen en daarmee werden de resultaten die verwacht werden wel behaald.
  Dat gebeurde ook de tweede helft bij Brederodes. Neres zorgde voor de 0-4 en eerlijk is eerlijk Neres had er nog wel wat meer kunnen scoren, maar datzelfde geldt voor de andere speelsters voorin en op het middenveld. De afronding is een paar keer op de paal of net tegen de keeper of voorlangs gegaan.

  Vervolgens kreeg Brederodes, we zijn er nog steeds niet helemaal over uit waarom, een penalty. De speelster van Brederodes deed alles prima, maar Julia is een penalty killer, dus een onmogelijke taak voor een tegenstander om die bal erin te krijgen. Dat bleek ook wel want Julia dook de hoek in en tikte de bal tot corner.

  Mooi om te zien dat het team daarna harder aan het juichen was en die redding vierde alsof de finale van de Champions League was gewonnen, dan dat de doelpunten werden gevierd.

  Ondertussen was het winter wonder land geworden en vielen er hagel ballen naar beneden. Dat deed het grasveld niet bepaald ten goede. Want ja voor de wedstrijd mochten we wel even met zijn allen juichen: we mochten namelijk op ECHT gras spelen en dat vinden we maar al te fijn! Alleen met die hagel erop was het even wat minder. Want het werd drassig en glad.

  Na 90 minuten was de eindstand 0-4. Wederom een stapje dichterbij de titel. En iedereen is heel gebleven.
  Meiden van de MO17 bedankt! En nogmaals jullie hebben fantastisch gedaan.

  Woensdag staat de beker wedstrijd tegen CSW VR 2 op het programma. Een bekend team uit de competitie van vorig seizoen en toevallig hebben verschillende de meiden de afgelopen weken wedstrijden van hun kunnen bekijken. Dus we weten wat we mogen verwachten woensdag. De volgende competitie wedstrijd daarin tegen staat pas op 4 mei 2019 op het programma, thuis tegen Voorwaarts.