• De dames nemen de 3 punten mee naar huis

  Vandaag gingen de dames voor het eerst in jaren met een voltallige selectie op pad richting Amersfoort. Daarbij kon de trainer eindelijk doen wat hij al jaren wilt doen namelijk op basis van trainingsaanwezigheid, kijkend naar de afgelopen twee weken, een opstelling formeren.

  Dit betekende voor Britt, Samantha en Jill een plaats op de bank en voor Chantal een helftje grensrechtsrechter spelen.

  Zij konden samen met de vele meegereisde supporters het debuut van Roxanne (onze tussentijdse aanwinst) aanschouwen. Roxanne creëerde na enkele minuten de eerste kans maar de tegenstander raakte de bal nog net aan, waardoor het een corner werd. Kort daarna had Eva de 0-1 op de schoen, maar helaas stuitte zij op de keepster. Sarinah had een minuut later pech doordat haar bal op de paal belande.

  In de elfde minuut ging het vervolgens even helemaal mis, waardoor de tegenstander op 0-1 kwam.

  JSV speelde te druistig waardoor in het veld meerdere malen het woord onrustig richting elkaar uitgesproken werd. Manon, Nadine en Roxanne probeerde op het middenveld de rust in het spel te brengen en zodra dit lukte kreeg JSV ook direct kansen. Maar pas in de 32ste minuut resulteerde dit in de 1-1 van Iris 2.

  In de rust werd de opstelling omgegooid en kregen Britt en Chantal de opdracht om warm te gaan lopen. Iris 1 pakte de vlag op en Britt nam haar plaats centraal achterin over. Sarinah ging eruit om even voorzichtig aan te doen met haar hoofd, waardoor Roxanne naar rechts verhuisde, Iris 2 naar links en Chantal haar eigen positie in kon nemen.

  De eerste de beste bal veroverde JSV direct en ging in een combinatie tussen Roxanne en Chantal de 16 meter in, waarna zowel Eva en Manon uithaalde maar de tegenstander in de weg stond.

  Ondertussen werd achterin iedere bal door de goed spelende Amber en Samantha veroverd en zodra de tegenstander door het midden dacht te gaan, kwamen ze Milou en Britt meerdere malen op hun pad tegen, waardoor ze er niet doorheen kwamen.

  De grensrechter van de tegenstander had vandaag vlaggetjes dag, maar dat deerde de dames niet. Iedere keer keken ze even verbaasd naar de grensrechter en vroegen ze of ze de spelregels wel kende? Toen het spel even stil lag besloot de groep daarop volgend zelf een andere tactiek te gaan hanteren, waardoor de grensrechter geen mogelijkheid kreeg om haar vlag op te steken.

  De nieuw bedachte tactiek bleek uitstekend te werken. Roxanne haalde de bal bij de middenlijn op en ging tot tweemaal toe een 1-2tje met Chantal aan, waarna Roxanne gesommeerd werd om zelf uit te halen. Een zeer technische trap techniek kwam er aan te pas, waardoor JSV op een verdiende 1-2 kwam.

  Enkele minuten later hield Manon op technische wijze de bal op het middenveld onder controle en had de rust en het overzicht om de bal naar Chantal te schuiven, die vervolgens een steekpass gaf op Iris 2, waarna de bal net buiten de 16 voor de voeten van Sarinah kwam die ook met een zeer technische trap techniek de bal er prachtig inlegde. De 1-3 was een feit met opnieuw een mooie goal.

  Ondertussen was buffel Jill ook in het veld gekomen, die op het middenveld het stofzuiger werk verzorgde en tot tweemaal toe nog een speelsters wegstuurde richting de 1-4.

  Iris 2 had na enkele minuten ook de 1-4 op haar schoen dankzij een goede passeer beweging en overzicht vanuit Sarinah maar de bal ging voor open doel toch naast. De vraag van de dag was dan ook: wie had stiekem ineens het doel verschoven?

  JSV speelde vervolgens de wedstrijd rustig uit en ging verdiend met de 3 punten en een lachende Iris 2 naar huis.

  Opvallende feitjes van de dag:
  Samantha en Jill veroverde als invallers iedere bal en haalde daarmee een dikke voldoende.
  Sarinah heeft wederom een prachtige goal gemaakt, ondanks haar hoofdpijn.
  Julia heeft iedere terugspeelbal rustig verwerkt en daarmee enkele aanvallen ingeleid.
  Iris 1 en 2 zorgen iedere week voor een flinke dosis humor en een specifieke toevoeging in het spel.
  En Roxanne….. Die heeft een klasse apart en was de match winner.

  Maar bovenal zorgen de trainer en de assistent trainer dankzij hun trainingsinhoud en opstelling plus wisselbeleid ervoor dat er in de beker en de competitie nog geen punt verlies is geleden.

  Wedstrijden die dit jaar worden gewonnen, konden voorgaande jaren dikwijls verloren gaan. Daarbij komt uiteraard ook een stuk extra individuele klasse van speelsters bij, maar om het zooitje ongeregeld vervolgens in de pas houden is toch een flinke klus. Trainersstaf van een dames team zijn is lastig!

  Op naar de volgende wedstrijd!