• De dames winnen hun eerste serieuze test

  Op vrijdag avond stond de teller van het aantal beschikbare meiden slechts op 13. Eva had met een schuinoog nog eens naar de stand gekeken en besloot met man en macht van alles in te zetten om eerder weg te kunnen van haar werk. Op zaterdagochtend bleek het uiteindelijk mogelijk om enkele extra verlofuren te kopen en die hebben zich gelukkig goed uitbetaald. Daarnaast stond er nog een vraagteken open wat betreft een dame of zij al dan niet nog in de tweede helft kon aansluiten, waarmee we met 15 meiden op papier van start konden gaan. Uiteindelijk heeft de vijftiende dame het helaas niet gered en bleef de teller op 14 staan.
  Britt en Stephanie waren helaas nog geblesseerd maar uiteraard wel aanwezig op de bank. En ook Tessa was aanwezig om het team aan te moedigen. Zij zou later die dag voor de MO19 spelen om wedstrijdritme op te doen na lang blessure leed. Uiteindelijk leverde dit een mooi succes op voor zowel de MO19 als Tessa en wij zijn blij Tessa aankomende maandag terug te kunnen verwelkomen op de training.
  Uit de wedstrijdbespreking bleek dat er toch wel enige zenuwen aanwezig waren bij de trainers en speelsters. Maar er werd ook duidelijk uitgesproken dat maar één resultaat verwacht werd namelijk de drie punten. Verder was Driekus verheugd om te kunnen vermelden dat Amber vandaag in de basis zou starten en dat deed zij wederom met succes. Chantal keerde terug in de basis na enkele weken blessureleed, dit tegen de adviezen van de fysiotherapeut in en Jill startte vanaf linkshalf. De andere plekken werden ingevuld door meiden die de afgelopen weken vaker op die positie hebben gespeeld.
  JSV ging voortvarend van start. De combinaties waren goed en de organisatie stond prima opgesteld. Dit leverde in de eerste paar minuten direct enkele kansen op. De doelpogingen moesten alleen nog wel worden gefinetuned. In de negende minuut was het wel raak. De bal werd strak naar rechts gespeeld en Chantal dacht slimmer na dan de tegenstander. Met een kleine beweging kon zij de bal strak neerleggen waarmee Eva 1 op 1 voor de keeper kwam te staan. Eva ronde die uiteraard, zoals wij altijd van haar gewend zijn, prima af. Dit tot grote vreugde van Chantal die enkele dramatische ballen daarvoor had afgeleverd. Ze hadden thuis nog zo gezegd ‘vertrouw vandaag niet op je techniek maar denk bij alles wat je doet na, want je voet heeft de coördinatie die je gewend bent nog niet terug.’ Waarschijnlijk heeft haar vader dan ook hoofdschuddend vanaf de tribune toegekeken.
  Vervolgens wilde JSV snel doorpakken naar de 2-0 maar daar werden af en toe net iets te grote risico’s voorgenomen, waardoor de tegenstander ook gevaarlijk kon worden. Dankzij zeer sterk optreden van zowel Amber, Esmee als Francine bleef de schade beperkt. De invloed van het hebben van een goede keepster wordt daarbij met de week duidelijker. De verdediging straalt volledige rust uit en indien de tegenstander dan toch een gevaarlijke kans krijgt, vertrouwt iedereen op een goede afloop dankzij Julia.
  In de 32ste minuut kreeg JSV een vrije bal waarbij Joyce de opdracht kreeg om deze te nemen. Met een crosspass legde zij de bal op randje 16 waarna de bal uitstekend door Eva werd afgerond. Dit opnieuw tot grote vreugde van Chantal want die had tijdens de wedstrijd met zichzelf afgesproken om zich bij 2 doelpunten verschil te laten wisselen. Der loopje leek inmiddels namelijk meer op een pinguïn dan een voetballer.
  JSV wilde de druk hoog blijven zetten maar verloor de bal in een paar minuten tijd vier keer achter elkaar. Dit resulteerde uiteindelijk in een corner voor de tegenstander. Er werd duidelijk hands gemaakt want de bank van JSV en de toeschouwers op de tribune veerde op, maar de scheids constateerde anders. Kort voor rust was het dan ook 2-1.
  In de rust gaf de scheidsrechter tekst en uitleg, waarbij zowel de trainers en enkele speelster aangaven ‘ook wij zien niet altijd alles en we hebben zelf de corner veroorzaakt.’
  In de rust werd het e.a. omgezet en in de 46ste minuut kreeg Melissa direct een 1 op 1 kans voor de 3-1 maar helaas stuitte zij op de keeper.
  Vervolgens werd de tegenstander steeds gevaarlijker. Maar ieder keer stoven Amber en Esmee er geweldig tussen. Beide hebben een foutloze wedstrijd gespeeld en verdiende een dikke 10. Ook Francine en Joyce hadden hun zaken goed op orde. Zij zorgde er telkens voor dat de tegenstander net niet bij de bal kon komen. Ze hebben een legio aan ballen onderschept en opgeruimd. Vandaag moeten we dan ook zeker stellen dat minimaal 60 procent van de winst achterin is behaald.
  Rond de 50ste minuut ontstond een flink schrik moment. Julia kreeg een enorme beuk tegen haar hoofd waarbij de scheidsrechter direct affloot. Maar de speelsters waren zo met de wedstrijd bezig dat ze nog enkele seconden doorgingen. Iris was ondertussen al in volle vaart onderweg met haar tasje met water, maar al snel bleek dat Julia van het veld afgedragen moest worden. Joyce nam het stokje van Julia over en de wedstrijd ging verder.
  Wat de keeper van de tegenstander vervolgens vijf minuten later aan de andere kant deed vragen wij ons nog steeds af?! Met een soort van slidingachtig capriool maaide zij Eva onderuit. We hebben nog aangeven dat maaien op een kunstgras veld echt niet nodig is. Vervolgens was het de beurt aan Chantal om Eva te gaan verzorgen, waarbij bleek dat Eva flink op haar hoofd was gevallen. Er werd namelijk aangeven dat Eva de penalty moest gaan nemen waarop Eva zei ‘ik kan toch geen penalty nemen zonder keeper?’ Na de wedstrijd bedachten wij ons dan ook met zijn alle dat Eva een klein stukje van de gebeurtenis niet heeft mee gekregen en dat we van gelukkig mogen spreken dat zij die penalty wankelend op der benen afrondde. Maar de zoveelste hattrick in Eva’s voetbalcarrière was daardoor wel een feit.
  Vervolgens kwam Samantha in het veld die met nieuwe energie de tegenstander flink ging afjagen. Dit resulteerde in de 65ste minuut in een corner. Jill gaf daarbij een heerlijke strakke bal, perfect op maat de 16de in, waarna Manon met een fenomenale trapbeweging de 4-1 erin legde. De zoveelste wereldgoal van Manon was ook een feit.
  Daarna liet de combinatie Messi/Ronaldo de tegenstander nog even alle hoeken van het veld zien en leefden Jill en Milou zich nog even uit op verdedigende hoogstandjes.
  Het was een spannende wedstrijd met het juiste resultaat. Met in de wetenschap dat Britt en Stephanie op de weg terug zijn, waardoor de selectie een nieuwe boost kan gaan verwachten.
  ’s Avonds stond er een gezellige feestje op het programma en ook dat kun je wel aan de meiden toe vertrouwen. Met veel grappen en grollen is dan ook de derde helft gewonnen.