• De Messi van de dames is ook terug in top vorm

  Afgelopen maandag speelde de dames een oefenwedstrijd tegen Benschop, waarbij in de lijn van de mannelijke Messi, onze vrouwelijke Messi heeft laten zien terug in topvorm te zijn. De tegenstander werd alle kanten op gedraaid en het regende doelpunten en assistenten vanaf haar schoenen. Met een tienklapper een prima generale voor de zaterdag.

  Met windkracht orkaan reisde de dames zaterdag af richting Culemborg. Zonder Manon en Eva want die hadden een druk weekendje met de twee prachtige kids. Jill, Elvera en Melissa verblijven nog in de lappenmand en Francine had dikke pech met een fikse ziekte. En Roxanne had examen en kon pas later aansluiten.

  Het team bestond dan ook exact uit 11 speelsters, maar met Messi in je team deert dat niet. Zij had dan ook snel de 0-1 erin gelegd. Bij de 0-2 van Iris was zij de aangever. De 0-3 was een afstand schot van 18 meter van Britt. En de 0-4 ging er magistraal in via maar liefst drie speelsters van de tegenstander. Maar de schouderklopjes en het doelpunt is op naam van Stephanie gezet.

  Na rust werd het al snel 1-4 en kort daarna 1-5 d.m.v. een eigen doelpunt. Stephanie prikte de 1-6 erin en het slot akkoord was voor Roxanne, die de eindscore 1-7 op het bord heeft gezet.

  Nog wel een opmerkelijk en hilarische momentje te noemen:
  Roxanne kreeg geel van de scheidsrechter en kreeg het signaal van Chantal dat ze eruit moest. Waarop Roxanne verbaasd vroeg: HOEZO? Ik heb geel geen rood! Tsjah Rox JSV dames speelt amateur voetbal vierde klasse en geen Eredivisie ADO den Haag. Op dit niveau is geel – 10 minuten eruit. Na vijf keer te hebben gevraagd ‘is het echt zo en iedereen lachend bevestigde: Ja het is echt zo’ ging Rox 10 minuten lang boos op de bank toekijken.

  Maar goed: al met al was het een wedstrijd die niet om aan te gluren was door de wind. Maar de punten zijn binnen.

  Dat kon uiteraard ook niet anders na het geweldige ‘trainingsweekend’ die week daarvoor, waarin aan de teamcohesie werd gewerkt. Niet dat, dat nodig was maar een mooi excuses was het wel.

  Er zijn wederom stukken geschiedenis geschreven, maar What Happens in Slijkenburg stays in Slijkenburg.