• De wedstrijd duurde een minuutje te lang

  De eerste competitiewedstrijd kregen we Esto de kampioen derde klasse (vorig seizoen) op bezoek.

  Vooraf hadden zij gevraagd de wedstrijd te vervroegen ivm een feestje en met wat kapriolen qua regelen van werk etc. konden we aan die wens van de tegenstander voldoen.

  Tenslotte zouden we het zelf ook prettig vinden dat, mochten wij ooit zo'n verzoek hebben, een tegenstander daarin mee wil gaan.

  Om 13 was de aftrap en vooraf zouden we hebben gezegd \"voor een gelijk spel tekenen we.\" Achteraf was dat toch wel even anders en voelde het puntje een verlies.

  Aan de aftrap mochten zich melden: Amber, Chantal, Dani, Lisa, Lotte, Luna, Manouk, Romaissa, Risha, Tessa en Zoe.

  Op de bank namen plaatst:
  Elena, Joëlle, Lina en Sam. Die uiteraard alle 4 in de tweede helft hun intrede zouden gaan maken. Met daarbij de kanttekening: we moeten tactisch wisselen met 3 wisselmomenten per wedstrijd.

  Met een andere tactiek gingen we vandaag de wedstrijd in en was de opdracht veel tikken. Dat ging bij vlagen prima.

  Ondertussen was de tegenstander niet zo aardig onderling en stonden wij soms met verbazing en klapperende oren te kijken naar hun gekibbel tegen elkaar. Hopelijk hebben ze 's avonds een leuk feestje gehad want het plezier spatte er niet echt vanaf tijdens de wedstrijd.

  Afijn, na 20 minuten kwamen wij op 1-0 voorsprong door goed tikspel en prachtige afgemaakt door Risha.

  Vervolgens was het in de 32ste minuut 2-0 na een harde vrije trap van Dani die op de lat uiteen spatte en waar bijna heel jsv op dook en het uiteindelijk Romaissa was die binnen kopte.

  Een goal die de gretigheid van de dag (eerste helft) benadrukte.

  Ondertussen had de grensrechter van Esto vlaggetjes dag want iedere bal vooruit ging zijn vlag omhoog. Iets te enthousiast zijn rol willen pakken misschien?

  Achterin hadden Amber en Luna een zware dobber aan twee briljanten speelsters van Esto. De namen Naomi en Lisa kunnen we inmiddels dromen. Maar beide hielden goed stand. Wel echt twee speelsters waarvoor je naar een wedstrijd gaat.

  Na 45 minuten met 2-0 de rust in.

  Tijdens de rust vroeg Lisa om een wissel en ging Lina snel warm lopen. Met de wetenschap dat Chantal die officieel maar 45 minuten mag spelen nog een kwartier zou doortrekken en Romaissa idem dito, kon bijna de hele bank tegelijk gaan warm lopen. Alleen Sam was nog achter de hand. Dus qua wisselmomenten zouden we wel uitkomen vandaag.

  De tweede helft vroeg om iets anders namelijk conditie en winnaarsmentaliteit. Die was te vinden bij Risha en Elena. Beide hebben perfecte slidings op de bal ingezet en waren het toonvoorbeeld van wat nodig is om een wedstrijd te willen winnen.

  Maar helaas ging het mis. Er liepen er te veel uit positie en ondanks af en toe geweldig spel van Lotte (waar we ook nog mooie beelden van hebben op Insta), werd het in de laatste minuut, onnodig 2-2.

  We weten dus nog steeds wat ons te doen staat namelijk die conditie verbeteren. Daar gaan we deze week verder mee aan slag en dan moet het allemaal goed komen.

  Iedereen heeft zaterdag haar best gedaan maar vermoeidheid maakt dat je verkeerde keuzes gaat maken zoals het uit positie lopen doordat je het overzicht kwijt raakt en je vrouw uit je rug kwijt raken omdat je stappen een soort van op zijn.

  Voor het verzetten van heel veel vuil werk verdienen Risha en Elena een groot applaus. Voor het tegenhouden van goals verdienen Tessa, Amber, Luna, Lotte en Dani een pluim.

  Joëlle en Lisa pakten beide vandaag de vlag op, naast Julia, wat ook genoemd mag worden want ook dat hoort bij een team serieus nemen!

  In de laatste minuten sloeg de schrik er nog goed in toen Zoe naar haar knie greep. We hopen uiteraard dat dit uiteindelijk mee mag vallen!

  Verder leuk dat Julia, Joyce, Kaya, Sarinah, Joel en Rox ons kwamen supporteren. Zelfde geldt voor alle familieleden.

  De eerste 10 euro gaat in de pot want het eerste punt is binnen. Wat dus eigenlijk 30 euro had moeten zijn want die 3 punten hadden we over die streep moeten trekken.

  En nogmaals vooraf hadden we dat puntje getekend aangezien in je eerste seizoen derde klasse, de kampioen derde klasse van vorig seizoen, op bezoek krijgen een knappe prestatie genoemd mag worden.