• De wind mee

  In mei leggen alle vogels een ei. Maar bij de gigawind die dit weekend over de velden blies, zouden de diertjes het daarmee maar wat lastig hebben gehad. Dat had JSV niet met het bezoekende VVIJ want de gasten werden, na een ruststand van 5-0, met een klinkende 8-2 nederlaag van het veld geblazen. En met wat meer precisie hadden het zomaar dubbele cijfers kunnen zijn.

  Niels zit nog steeds in de lappenmand (en misschien wel de rest van het seizoen) waardoor JSV slechts één reservespeler op de bank had. Gelukkig kon Mike, die toch in de buurt was, bijgeschakeld worden. Het was trouwens toch al vol in de dug-out omdat velen zich daar verborgen hielden voor de straffe wind die over het veld blies. Voor het eerst in een aantal weken kon er weer eens een wedstrijd gespeeld worden dus benieuwd of de mannen er zin in hadden.

  De tos werd gewonnen en JSV koos voor de wind-mee kant en dat bleek achteraf een uitstekende keuze te zijn. De eerste grote kans was voor Tim die een voorzet van Talha maar net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Het waaide enorm waardoor VVIJ geen bal over de middenlijn wist te krijgen. Een opa die een dappere poging ondernam een bal te pakken moest zijn inhaalpoging zelfs staken; de bal bleef maar doorrollen om pas een veld verder door een VVIJ speler opgepakt te worden. Kortom: pittige omstandigheden met af en toe een straf hagelbuitje.

  JSV opende de score toen Bart in de verdediging de bal oppikte en over links maar bleef (en mocht) opstomen. Zijn voorzet werd door Stefan ingeschoten; in twee pogingen weliswaar want de keeper wist de eerste inzet nog te pareren, 1-0.

  De wind ging even liggen en prompt werd VVIJ gevaarlijk. Uit één van de weinige kansen die het wist te creëren ging een afstandsschot maar nipt naast het JSV doel. Met de weer aantrekkende wind in de rug kon JSV het spel stevig in handen houden. Er werd goed gewerkt en flink druk op de tegenstander gehouden. Na kansen voor Robin (knap uit de hoek getikt door keeper), Talha en Tim (schot recht tegen keeper op) kon JSV eindelijk de voorsprong vergroten. De goed spelende Stefan pikte de bal op links van een verdediger af en krulde van ver buiten het 16 meter gebied, de bal via de verre paal binnen, 2-0.

  De 3-0 was grotendeels de verdienste van Dylan. Tot dan wat ongelukkig met zijn balkeuzes kon hij dit keer tot de achterlijn doordringen waarna hij de bal teruglegde op Stefan. Die stond al goed voor de goal maar zag zijn maatje Robin er nog beter voor staan. Met een tikkie opzij gevolgd door een droge plof kwam JSV op 3-0.

  De volgende goal kwam wederom op naam van Stefan, waarmee hij een loepzuivere hattrick voltooide. Hij maakte het de keeper van VVIJ dusdanig moeilijk dat deze tegen hem opschoot. Met een subtiele lob over keeper en verdediger heen tekende hij voor de 4-0. Nog voor rust werd #5 in het netje gelegd. Talha kwam er op rechts doorheen en met een droog, diagonaal schot plofte de bal in de verre kruising. Eigenlijk allemaal goede goals waar de keeper van VVIJ maar weinig aan kon doen.

  Na rust had JSV natuurlijk de wind tegen dus logischerwijs was druk van VVIJ te verwachten. Al binnen een minuut wisten de gasten te scoren. JSV stond net even niet goed en een droge schuiver in de verre hoek betekende de 5-1. De weergoden bleken JSV vandaag echter gunstig gezind te zijn; de wind nam na een flinke plensbui behoorlijk af. Talha wist de eerste grote kans voor JSV niet te verzilveren maar vlak daarna kreeg Mohammed zijn Moment Of Fame. Vogelvrij (buitenspel?) kon hij op links rustig oplopen naar de keeper en met een bekeken schuiver in de verre hoek maakte hij zijn eerste treffer voor JSV en daarmee de 6-1.

  Invaller Mike gaf VVIJ de kans om het verschil weer te verkleinen nadat een tegenstander bij hem over het been ging in het strafschopgebied. Rogier kijkt niet naar schijnbewegingen van tegenstanders maar hoe het standbeen er op het laatste moment bij staat. Ook dit keer had hij het goed gezien maar de penalty werd goed in de hoek geschoten, 6-2.

  Bart verscheen ook alleen voor de keeper. Hij zette hoge druk bij het verdedigen en nam de bal (weliswaar met de hand maar dit keer niet gezien door de goed fluitende scheidsrechter) mee en stoomde direct door richting VVIJ doel aangezien hij die kant toch al opging. Zijn actie had hem wel een doelpunt op mogen leveren  maar de afronding was helaas minder. Eerst schoot hij tegen de keeper op en daarna produceerde hij een afzwaaier.

  In de slotfase wist JSV nog twee keer te scoren. Talha herhaalde het kunstje van zijn eerste doelpunt en Stefan verlengde een goede voorzet van Tim knetterstrak in de kruising, 8-2.