• Drie belangrijke punten voor zaterdag 1 met korfbaluitslag

    De uitslag van de wedstrijd van Zaterdag 1 leek meer op een korfbaluitslag met de 4-6 winst voor onze ploeg. Het verloop van de eerste helft leek geenszins die kant op te gaan ofschoon het begin hoopvol was.. Met de veranderingen van Michiel van de Valk voor de geblesseerde Vernon en als spits Sven Banfi voor de afwezige Mikula Ristic begon de wedstrijd al direct met een grote kans voor JSV. Een aanval over rechts kon door Enzo net niet in een goal worden omgezet. Maar zes minuten later was het wel raak. Een inzet van Anouar kon de keeper niet klemvast houden en Sven benutte de rebound 0-1. Na de eerste de beste aanval van CJVV was het echter alweer gelijk. Door balverlies op het middenveld werd een doelpoging van CJVV van richting veranderd en Martijn werd daardoor kansloos gepasseerd. 1-1. In het verloop van deze eerste helft deden zich over en weer veel kansen voor maar gescoord werd er uit deze kansen niet. Tot aan de 25e minuut. Een aanval van CJVV werd afgerond met een hoge voorzet die de verdediging niet goed beoordeelde 2-1. En in de 34e minuut moest zelfs de 3-1 worden toegestaan. Een aanvaller van CJVV was onze verdediging te snel af en Martijn was kansloos. 3-1. Een stand die bij de aanwezige JSV-supporters de wenkbrauwen deed fronsen. Hoe kon dit allemaal gebeuren. Gelukkig kwam JSV in de laatste minuut van de eerste helft nog op 3-2 door een inzet van Martijn Kroneman die de keeper van CJVV te machtig was. 3-2
    De tweede helft begon met de wissel van Anouar voor Jeroen Giessen en daardoor kreeg het spel van JSV meer aanvallende impulsen en diepgang. JSV had het betere spel en in de 53e minuut werd een voorzet van Enzo weer afgerond door Sven 3-3. JSV bleef de aanval zoeken en in de 60e minuut kwam onze ploeg toch wel op een verdiende voorsprong. Sven zorgde weer voor de treffer nadat een inzet van Martijn de keeper weer te machtig was en de bal los moest laten. 3-4. Tien minuten daarna leek de wedstrijd definitief door JSV in het slot gegooid te worden. Door een overtreding op Daan in de 16-meter werd de gegeven strafschop door Bjorn echter jammerlijk gemist. Kort erop bracht JSV alsnog de stand op 3-5. Een prima pass van Daan werd door Enzo juist beoordeelt en scoorde beheerst . De ploeg speelde nu een gewonnen wedstrijd en zelfs de 3-6 kwam nog op het scorebord. Daan van de Valk scoorde ook zijn goal. Op de info van de app Live uitslagen werd melding gemaakt dat deze goal zijn 50e goal was in zijn carrière. Zeker een felicitatie waard. Dat in de slotminuut een aanval van CJVV nog werd afgerond en de 4-6 op het scorebord kwam mocht de pret niet bederven. Een belangrijke winst in deze competitie waarbij iedere winst belangrijk is om niet in de problemen te komen. Zo dicht liggen de ploegen bij elkaar.
    Aankomende zaterdag speelt de ploeg de thuiswedstrijd tegen de FC De Bilt. Verdere info volgt in de loop van de week in een voorbeschouwing en laat ik dit zeker niet vergeten “ Supporters, bedankt voor jullie steun in Amersfoort”.