• Drie punten

  De Meern had hun wedstrijd al gespeeld en we wisten dat zij 2-1 hadden gewonnen en dat wij dus ook moesten winnen vandaag, om boven hen te blijven.

  Om die drie punten te pakken mochten vandaag de volgende 11 met windkracht STORM van start:
  Amber, Chantal, Dani, Elena, Joelle, Julia, Lotte, Risha, Sarinah, Tessa en Zoe.

  Daar waar we tegen Zevenhoven enorm veel kansen creëerde maar niet allemaal om wisten te zetten in een doelpunt, waren we vandaag erg effectief. Drie kansen in de eerste helft, twee goals.

  Na 20 minuten schoof Lotte mee van achteruit en kreeg buiten de 16 meter de bal goed ingespeeld en schoot de bal hard in de kruising 1-0. Vervolgens was het Julia die uit een vrije trap schitterend hard de 2-0 binnen schoot. Twee prachtige goals!

  Op beide goals is de afgelopen weken tijdens de training veel gelegenheid geweest om op te oefenen, doordat de keepster Tessa alle voetbaltrainingen aanwezig was en daar hebben we gretig gebruik van gemaakt in allerlei positiespelvormen, met afronden op de doel en de laatste 20 minuten van de training oefenen op vrije trappen. Kortom dat heeft zijn vruchten afgeworpen!

  Met 2-0 gingen we de kleedkamer in. Tijdens de rust twee omzettingen. Manouk nam de positie van Amber over om extra snelheid toe te voegen met wind tegen en Julia en Lotte switchte van positie. En niet omdat ze het beide niet goed deden, nee in TEGENDEEL! Zij waren de eerste helft misschien wel de beste van het veld! Deze switch inzetten is een ‘’oud’’ trucje die trainer Driekus in het verleden wel vaker uithaalde met zijn centrale verdedigster en middenveldster, op het moment dat hij in een eerste helft veel ruimte om in te schuiven door het midden, bemerkte. En ook jaren later blijkt dit nog steeds goed te werken. Want binnen enkele minuten kreeg hij bijna uitbetaald voor zijn trucje, toen Lotte vanuit het midden doorschoof de 16 meter in, de bal voor de voeten kreeg en even de 3-0 leek te maken maar bij de uithaal net geblokt werd, helaas. Kortom het bleef 2-0.

  Na 60 minuten kwam Lina erin voor Chantal en leek Lina al snel een assist te gaan geven voor de 3-0. Maar helaas net niet.

  En toen ging Hercules los aan de andere kant en hebben we uiteindelijk de drie punten te danken aan…
  1. Tessa met drie schitterende reddingen. Twee onder uit de hoek en eentje onder de lat vandaan getikt. Bij de eredivisie vrouwen zie je die ballen er regelmatig wel invliegen maar bij Tessa niet. Haar geheim? Lange nagels, misschien?
  2. Joelle die nu met een flink blauw oog rondloopt en Julia en Dani met een balafdruk
  3. Iedereen (van back tot aan aanvaller) die zich vol overgave voor de bal gooide bij de corners.

  Helaas in de 72ste minuut alsnog wel de 2-1 en werden Lisa en Romaissa voor Lotte en Zoe ingebracht met de opdracht de boel op slot te gooien. En dat deden ze en met succes!

  Na 90 minuten mochten we dan ook met 3 punten van het veld stappen en de 2-1 overwinning in de derde helft gaan vieren. Met chips, cola en potjes tafelvoetbal.

  Hierbij nog een extra compliment voor Elena die we net zoals Joelle hebben omgeschoold tot back en dit uitstekend doet! Met name het laatste deel deed Elena er alles aan om de punten over de streep te trekken. Van zeer correcte slidings tot aan continu terugkomen ook al ben je een keer uitgespeeld. Een tegenstander moet drie keer langs Elena. Iets om met het hele team trots op te mogen zijn! Je hele voetballeven in de spits gestaan en dan nu back. Onze Dirk Kuijt (WK 2010)!