• Drie punten

  De afgelopen week zijn er een aantal afgebeuld met een zware toets week (meerdere toetsen op een dag en zelfs ‘s avonds), waardoor meerdere NIET konden trainen. En dit is dan altijd direct zichtbaar. Balletjes die van voeten springen, het ontbreken van scherpte in het druk zetten, een bal niet in de voeten passen maar achter iemand of veels te zacht. Allemaal signalen die ontstaan indien je niet (kunt) trainen. En dan krijg je het tegen dit soort tegenstanders wel lastig!

  Maar gelukkig hebben we dan altijd het viertal (Luna, Dani, Julia (zaal0 en Joelle) die als een blok staan en weinig tot niets weggeven. Laatstgenoemde Joelle was uiteindelijk de vrouw van de wedstrijd!

  Ondanks dat we niet ons beste spel toonde (wat uiteindelijk ook niet iedere week kan) was de winst wel verdiend.

  Met een mooie goal van Lotte kwamen we op 0-1. Dit ontstond na 20 minuten toen we eindelijk een keer voluit vooruit druk gingen zetten (dit was pas de eerste keer in de wedstrijd). Al snel viel de 0-2 maar die werd afgekeurd. We zijn er nog steeds niet helemaal achter hoe dat precies kwam maar dat doet er ook niet toe.

  In de rust veel chagrijnige gezichten en dat is ook wel eens goed want soms gaat het iets te makkelijk in deze klasse, waardoor je in dit soort wedstrijden dan even terug op aarde wordt gezet.

  Na rust ging het allemaal wat soepeler. En was het in de 75ste minuut met een mooie goal van Sarinah 0-2.

  Pas in de 87ste minuut moest de verdediging 1 keertje buigen en was er een echte doorbraak van Houten. Maar die bal werd goed gepakt door onze keepster Julia, waarbij de dwaas van Houten voor de 9de keer een brieste tackel inzette en daarbij haar eigen speelster omverkegelde. Tsjah gewoon normaal blijven doen zou beter werken misschien?!

  Verder een prima tegenstander om spannende wedstrijden tegen te spelen. Dus uiteindelijk mogen er wel meer van dit soort wedstrijden volgen.

  De conclusie was: slechte wedstrijden moet je ook winnen en hiermee kon de achterste linie aantonen hoe goed zij zijn. Ook wel eens leuk i.p.v. altijd complimenten aan het middenveld of de voorste linie te moeten geven.

  Op naar volgende week dan krijgen we ’t Goy op bezoek.

  Voor de supporters let op: we spelen al in de ochtend! Reden: deze week beginnen een aantal met vasten, waardoor het tijdstip van voetballen en kunnen eten + drinken nog enigszins te doen blijft. En in de verdedigingslinie was er ook een noodzaak tot vervroeging i.v.m. andere verplichtingen.