• Druiven zijn zuur voor O15-2

  Het openingsduel voor de competitie is voor O15-2 in mineur geëindigd. Het team begon niet goed aan de wedstrijd, kwam terecht op achterstand maar wist zich daarna te herstellen. In de tweede helft was het beter dan het bezoekende IJFC O15-1 dat evenwel letterlijk in de slotseconden de winnende treffer (1-2) maakte en JSV met een kater liet zitten.

  Voetballen tegen O15-1 teams is toch anders; het voetbalspelletje gaat sneller en is fysieker. Dat liet de laatste bekerwedstrijd tegen Bunnik wel zien waar JSV kansloos (1-6) ten onder ging. Ook dit keer kwam een O15-1 team op bezoek en wel de buren van IJFC uit Ijsselstein.

  Vanaf het beginsignaal nam IJFC het initiatief met binnen een minuut al een grote kans voor de bezoekers waarbij de bal maar net langs de voor JSV goede kant van de paal ging. Na zeven minuten spelen was het echter wel raak toen een IJFC'er eenvoudig uit de rug van een verdediger kon weglopen en keeper Dion kansloos liet, 0-1. JSV was in de beginfase te afwachtend en niet genegen de strijd aan te gaan met de meer fysiek ingestelde tegenstander. IJFC kon rustig het eigen spelletje spelen en menige toeschouwer dacht al aan een walk-over voor de gasten. Zeker toen vlak na het openingsdoelpunt Bram een IJFC’er neerlegde binnen de 16 meter. De strafschop werd echter prima gestopt door Dion. Halverwege de eerste helft ontkwam JSV nogmaals aan de 0-2 toen met kunst en vliegwerk een bijna zeker lijkende treffer kon worden voorkomen.

  Eindelijk drong het bij JSV door dat het wat feller moest worden wilde het nog iets van de wedstrijd maken. De strijd werd nu wel aangegaan en waar de tegenstander eerst alle ruimte kreeg werd er nu korter gedekt door JSV. Ook voorin werd hier goed aan meegedaan door het de keeper moeilijk te maken als het kon. Vlak voor tijd leverde dit een goede kans voor Lyam op die via de handen van de keeper de lat raakte. Net voor rust kwam JSV dan toch op gelijke hoogte. Een afgeslagen hoekschop werd door Jadwar op de rand van het strafschop opgepikt en droog binnengetrapt, 1-1.

  In het tweede deel zette JSV het spel voort zoals het voor rust was geëindigd. Druk zetten op de tegenstander, lekker combineren en de aanval zoeken. Nu was JSV de bovenliggende partij en moest IJFC zich weren. De kansen waren nu voor JSV (Jeremy en Jadwar) maar leidden niet tot een doelpunt. IJFC kon er niets tegenover stellen en zij waren daar duidelijk niet blij mee. Na een half uur een voorval die de toon van de wedstrijd uiteindelijk zou veranderen. Justin werd bij het uitverdedigen grof van achteren getorpedeerd en het zou niemand verbaasd hebben als hier de rode kaart voor getrokken zou worden. De scheidsrechter stond op grote afstand en gaf weliswaar een gele kaart voor een IJFC’er die weer eens commentaar leverde maar de dader kwam er ongestraft mee weg. Vlak voor tijd wist Lyam een bal te onderscheppen maar zijn schot ging maar net over de lat. De slotminuut was aangebroken en de wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan uitdraaien. De krachten waren wat bij JSV verdwenen en IJFC deed nog een halfslachtige laatste poging om aan te vallen. Dit leverde hen een vrije trap net buiten de 16 op. U voelt hem al aankomen: het muurtje stond goed, Dion deed wat hij kon maar via zijn handen ging de bal toch hoog het doel in, 1-2. De scheidsrechter floot direct na de aftrap voor einde wedstrijd. Een zuur resultaat voor JSV, temeer daar de speler die voor de winnende treffer zorgde niet meer op het veld had mogen staan.

  Vooral in de tweede helft liet JSV zien wat de trainer graag wil: drukzetten, positiespel en technisch verzorgd voetbal. Het team is dit seizoen flink verbouwd dus er is tijd nodig om aan elkaar te wennen. Maar één ding is zeker: met hard werken en de juiste mentaliteit kun je ver komen.