• EEN PUNT WINST OF TWEE PUNTEN VERLIES ??

  Zaterdag 1 moet tevreden zijn met 1 punt in en tegen de FC Almere.
  Voor de vijfde keer op rij bleef de ploeg ongeslagen. Drie overwinningen en twee gelijke spelen bezorgde de ploeg 11 punten en plek zeven in de stand.
  De basisopstelling was Mark van Ingen, Jeroen Bliemer, Michiel van de Valk, Dominique Drost, Rowan Mankes, Daan van de Valk, Sven Banfi, Maxim van de Klij, Jeroen Scholman, Barry Zwezerijnen en Martijn Kroneman. Om verschillende redenen kon Harry Buur niet beschikken over Bjorn van de Horst, Wesley Vaes en Luc Jansen Venneboer. Als wisselspelers fungeerden Joey van Stroe, John Mehrez, Joell Bisschop en Martijn Scholman.
  Onder extreem zware weersomstandigheden( stormwind in de lengte over het veld, neerslag en stevige buien) begonnen de FC Almere en JSV aan hun partij. In de beginperiode deden zich van twee kanten weinig kansen voor en kon het gevaar door de beide keepers afgeweerd worden. Lange ballen van achteruit door de FC Almere konden de achterhoede niet direct verontrusten. In de 22e minuut werd Rowan Mankes op de hoek van de 16-meter onreglementair gestopt doch de vrije trap van Michiel van de Valk kon door de keeper gered worden. FC Almere bleef met lange ballen en het windvoordeel de achterhoede bestoken echter zonder resultaat. Gezegd moet zijn dat Mark van Ingen in die periode een aantal goede reddingen verrichtte. Ruststand 0-0
  Bij de start van de tweede helft was Sven Banfi vervangen door John Mehrez. Ondanks dat JSV nu het windvoordeel had bleven de kansen tot een minimum beperkt. Een tweede wissel kwam er in de 70e minuut. Joey van Stroe kwam Maxim van der Klij vervangen. Kort daarop brandde de wedstrijd wat meer los en met name in de periode tussen de 73e en 79e minuut kreeg de FC de betere kansen. De achterhoede en wederom Mark van Ingen wisten de nul op het scorebord te handhaven. Daarna tot het einde wedstrijd kreeg JSV de kansen. Veel corners en een vrije trap brachten niet het gevaar nodig om de 0-1 score op het bord te zetten.
  Jammer van dit puntenverlies maar gezien de wedstrijd een resultaat waar beide ploegen tevreden mee konden zijn.
  Volgende week de thuiswedstrijd tegen Lopik. Wederom een mooie gelegenheid om de (onverdiende) nederlaag in Lopik weg te poetsen.