• Een zakelijke overwinning aldus Bert

  De omstandigheden richting deze wedstrijd waren niet ideaal.

  Met 12 op pad waarbij er last minute nog eentje moest afhaken omdat een vriendin naar het ziekenhuis moest, waarmee het aantal wissels op 0 uitkwam.

  Twee meiden namen wel plaatst in de dug out om het team aan te moedigen. Eentje daarvan was ook nog eens flink ziek. Maar in het allerergste geval zou die erin gezet worden.

  Tijdens de warming up was duidelijk dat de beker wedstrijd van afgelopen donderdag, op het zware grasveld, zijn tol had geeist. Het leek meer op waggelen dan op hard lopen. En alles piepte en kraakte.

  Kortom vooraf wisten we: geen wisselmogelijkheid en vandaag kan iedereen op maximaal 75 procent van haar kunnen spelen.

  Niet geheel ideaal indien je op bezoek gaat bij de nummer 1 van de eerste competitie helft. Maar daardoor wist iedereen wel heel duidelijk wat te doen vandaag. Zo min mogelijk onnodige energie verspillen. En dat werd dan ook gedaan. De bal ging prima rond en iedereen was balvast.

  Uiteindelijk werd het een (zoals Bert noemde) zakelijke overwinning.

  Hun veruit beste speelster nummer 6 werd haar hele wedstrijd lang gedekt door Luna. Een groot deel van de overwinning is dan ook aan Luna te danken!

  Sarinah liep op de vooraf geel gekleurde vlakken op het veld waardoor er in de eerste helft veel kansen kwamen voor ons.

  Hierbij schoot Manouk 2x loei hard de bal erin. Lotte raakte nog een keer de paal en de rest hield de tegenstander ver buiten de 16 meter al was het op het tandvlees.

  Ondertussen verdedigde Sam rustig uit en bouwde lekker op. Lina deed veel verdedigend werk.

  We gingen de rust dan ook met een 0-2 voorsprong in.

  Normaliter is de rust een kippenhok. Maar nu werden de krachten gespaard. Een complimentje naar elkaar kon er nog vanaf maar de rest werd vooral gevuld met stilte en het eten van een banaantje. Zelf Joƫlle was rustig. En Elena die nam nog eens een hap lucht uit dat witte apparaat.

  Door naar de tweede helft. Brederodes was aan de bal maar heel veel kansen, op afstandsschoten na, kwamen er nog niet direct.

  Maar je weet natuurlijk maar nooit, een balletje kan er vervelend tussen vallen en het gaat ineens heel zwaar worden.

  In de 75ste minuut pakte onze keepster de bal dan ook goed en viel er geen goal voor hen.

  En in de 82ste minuut veroverde Lotte de bal en met een schot van 25 meter legde zij de bal er bijna in. Maar net op de deklat erover.

  Een minuut later was het alsnog raak. Dit was de mooiste goal van Manouk 3-0!

  Na 90 minuten was iedereen bek af en enorm opgelucht dat de wedstrijd klaar was. Inclusief alle trouwe supporters die ons vooruit hebben geduwd.

  Na afloop duurde het ook nog even voordat er geluid uit iedereen kwam.

  Amber was de eerste want die was dolblij met haar chocolade koekje. Die was verdiend want Amber speelt iedere week een belangrijke rol.

  Hoe dan ook de 3 punten zijn binnen. En de vrouwen van de wedstrijd waren de jongste van het stel: Luna en Manouk!

  Op naar volgende week dan spelen we tegen Focus.

  Benieuwd naar het wedstrijdverslag van afgelopen donderdag? De beker wedstrijd tegen Hoogland vrouwen 2 - vierde klasse zondag. Klik hier https://www.jsv-nieuwegein.nl/op-naar-de-halve-finale-beker