• Een zwaarbevochten overwinning

  Herman Brood en Henny Vrienten zongen het al, "Als je wint heb je vrienden, rijen dik, echte vrienden. Als je wint, nooit meer eenzaam, zolang je wint....."

  Natuurlijk is het heel makkelijk om een team te supporteren wanneer alles goed gaat. Dan is iedereen blij en trots. Maar wanneer het wat minder goed gaat dan valt de support nog wel eens tegen en krijgen de spelers heel wat naar hun hoofd. 

  Dan de wedstrijd. Het was duidelijk dat er gewonnen moest worden van Nita, en dat was van de koppies van de spelers af te lezen. En natuurlijk, wanneer die druk heel hoog is, dan gaat het precies niet zoals je wilt. Een bal van Damian Tjon direct in het begin van de wedstrijd op de lat aan de ene kant, en een onoplettendheid in de 20e minuut aan de andere kant. Resultaat: 0-1.

  Niet de start die je wilde. Maar de schouders er onder en ja, vaak en veel de lange bal. Dat heeft alles te maken met vertrouwen. Maar ze knokken er voor. Een hoekschop gaat net voorbij aan de handen van de grabbelende keeper van Nita en Robin van Tilburg krijgt hem op zijn hoofd. Met een mooie boog vliegt de bal over de kleinste speler van Nita het doel in: 1-1.

  Toch slaat het nootlot vlak voor rust weer toe, en wordt ook de 1-2 weggegeven. Maar ook na de rust geeft JSV niet op. Sterker, de 2e helft is helemaal van JSV en Nita komt er niet meer aan te pas. De ene na de andere kans krijgt JSV, soms zelfs voor open doel. De moed zakt je langs de lijn bijna in de schoenen. En erger, Nita voelt dat het kan winnen. 

  Toch weet Merouan Ezzarouali in de 63e minuut een gericht schot op doel te lossen, en scoort hij de 2-2. JSV geeft niet op en de druk gaat verder omhoog. Met enkele offensieve wissels gaat JSV vol voor de winst. Het aantal kansen neemt toe maar scoren lukt nog niet. 

  Amin Darghal, ingevallen in de 2e helft legt in de 86e minuut de bal op het hoofd van Anass Channouf en die knikt hem in de verre hoek. 3-2. En hoewel Nita nog enkele pogingen doet komt de zege niet meer in gevaar. Sterker, de lat en beide doelpalen worden door Amin Darghal, Oussama El Jerari en Tefvik Ceyar namens JSV nog getest, echter zonder een doelpunt te maken. 

  De punten blijven in Nieuwegein dit keer, en dat was meer dan verdiend. Over twee weken wacht titelkandidaat SCH '44 op sportpark Bijleveld. En ja, ook daar kunnen de boys positieve support weer meer dan ooit gebruiken.