• Eerste competitiewinst is binnen

    Langzaam maar zeker begint JSV voetballend steeds beter te draaien. Het zijn weliswaar kleine stapjes die gemaakt worden, maar er is een stijgende lijn waar te nemen. Vorige week was daar de bekerwinst op GVVV, dit keer won het (voor het eerst in de competitie) met 1-2 van PVCV. Eén zwaluw maakt nog geen zomer dus er zal de komende tijd nog hard gewerkt moeten worden.

    Op de ranglijst ontliepen PVCV en JSV elkaar niet veel; de Vleutenaren stonden met 3 punten net iets boven de positie van de Nieuwegeiners. Winst voor JSV zou betekenen dat het over PVCV op de ranglijst zou gaan.

    Afgezien van een goede kans voor JSV was het eerste kwartier voor de gastheren. Niet echt verrassend want JSV start wel vaker minder voortvarend dan de tegenstander. Hoewel PVCV wat dreigender was, leek JSV de score te gaan openen. Jeremy onderschepte een pass in de verdediging maar de keeper wist grotere schade te voorkomen. Ook de gastheren kregen een heel grote kans op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Goed uitkomen van Dion en een uiteindelijk te hoog stiftje liet de stand op 0-0 staan. Het slotkwartier was voor JSV, of beter gezegd voor Jeremy. Eerst sneed hij van links goed naar binnen waarna zijn schot op de verre paal belandde. Bijna direct daarna was er wel succes. Milan werd op rechts vrijgespeeld en trok de bal strak voor waar Jeremy attent de bal binnen kon lopen, 0-1. Vlak voor rust werd het nog mooier: een aanval over links werd door de keeper onderbroken. De door hem weggetrapte bal werd door Jeremy, die pak 'm beet op 30 meter van het doel stond, in één keer over alles en iedereen geschoten en na een stuit kwam deze hoog in het doel terecht, 0-2. Een prachtig doelpunt van deze JSV terriër.

    Na de rust herstartte PVCV met vernieuwde energie de wedstrijd en JSV kreeg een reeks aan hoekschoppen te verwerken. Dat deden ze prima, met name Justin en Jim speelden een prima wedstrijd in de verdediging. Zich vastbijtend in de tegenstander en wanneer mogelijk er ook uitkomend is wat graag gezien wordt. Na een kwartiertje werd de PVCV druk minder en nam JSV het initiatief in de wedstrijd over. Het probeerde nog een extra doelpuntje te maken om zo een veilige stand te bereiken. Er was een kans voor Mike die hoog over de lat schoot en eentje voor Milan die na een vrije trap van Justin de bal in de rebound naast kopte. Dé kans op 0-3 was voor de maker van de JSV doelpunten. Een balletje breed van Milan bracht Jeremy vrij voor de keeper maar dit keer was zijn inzet niet overtuigend genoeg om de score verder uit te bouwen. In de slotminuut wist PVCV de verdiende eretreffer te maken. Uit een scrimmage voor het doel van JSV werd de bal viermaal richting doel gelanceerd waarbij de laatste doeltreffend was.

    Over de hele wedstrijd gezien heeft JSV de wedstrijd verdiend gewonnen, het had de meeste echte kansen al moet gezegd worden dat het scoreverloop niet bepaald ongunstig verliep voor JSV. Volgende keer staat de uitwedstrijd bij Montfoort op het programma en hopelijk kan JSV daar ook een goed resultaat vandaan halen.