• Eerste wedstrijd van het derde blok!

  Vandaag begonnen we dan eindelijk aan het derde blok. Onze eerste wedstrijd sinds een aantal weken bracht gezonde spanning met zich mee voor zowel de jongens als de trainers en misschien ook de ouders. We zijn gepromoveerd en weten natuurlijk niet wat ons dan te wachten staat qua voetbalniveau van onze tegenstanders. Wij zien natuurlijk dat de jongens allemaal gegroeid zijn, individueel, maar ook zeker als team.

  We begonnen zoals altijd in de kleedkamer met onze voorbespreking. We maken de opstelling bekend en we vertellen de jongens iedere keer weer hoe belangrijk het is om als team te functioneren. Wie er scoort of wie er een “fout” maakt, doet er niet toe, we doen alles samen. In de kleedkamer merken we ook steeds meer rust, er wordt goed opgelet en er worden nu nog maar 1 of 2 “domme” vragen gesteld (lees: vraag waar het antwoord al zeker twee of drie keer besproken is, maar er niet geluisterd werd) dit scheelt zoveel tijd en we kunnen dan sneller tot de kern komen en dat is hoe we de wedstrijd ingaan.

  Het eerste blok waren de jongens even aan het aftasten wat de tegenstander kon en dit zorgde voor heel veel kansen op doel, maar er kwam helaas maar 1 bal echt tussen de palen terecht. De focus van het team is op goed samenspelen en nu merkten we dat er te goed samengespeeld werd, had iemand een kans op echt scoren, werd de bal afgegeven aan een speler die de bal er niet in kon krijgen 😱

  Tijdens de rust tussen de eerste en tweede kwart en de rust op de helft, gaven we duidelijke instructies mee: SCOREN!!! We waren overduidelijk sterker en die winst wil je dan ook zeker niet laten schieten, ik legde de jongens uit, 1 doelpunt verschil is niks, hoewel de tegenstander niet heel vaak bij ons doel uitkwam, hadden ze maar 2 doelpunten nodig gehad en hadden zij de winst mee naar huis mogen nemen. Dus toen er eindelijk een tweede doelpunt viel voor ons, kwam het eindelijk qua scoren weer op gang. En zodra ze de ingang van het doel weer voor ogen hadden, maakten ze de ene na de andere doelpunt.

  Voor Ryan was er niet heel erg veel spanning deze wedstrijd, maar afgelopen week hebben we er tijdens de training op gehamerd hoe belangrijk het is dat hij betrokken blijft bij het spel, hoe ver de bal ook van hem vandaan is. Het moment dat er een goede aanval van de tegenpartij opgezet werd, kon hij deze fantastisch afweren en heeft hij de tegendoelpunten op 0 kunnen houden!

  Wat een fijn begin van het derde blok! 6-0 winst in de pocket, nu op naar de voorbereiding van volgende week zaterdag!!

  Fijn weekend en tot dinsdag! 💪🏽⚽️⚽️⚽️