• Er had meer ingezeten

  Ook de tweede competitiewedstrijd in de (te hoog ingedeelde) 2e klasse wist JSV O19-3 geen punt te pakken. Het iets sterkere, maar vooral efficientere, Nieuwland hield met een 5-2 overwinning de punten op zak.

  De corona-maatregelen, omdat Nederland met de tweede golf besmettingen te maken heeft, heeft zo zijn effect op wedstrijden. Alleen teambegeleiders worden nog toegelaten op sportcomplexen; verdere toeschouwers moeten buiten het complex blijven én corona normen in acht nemen. Voordeel van deze regels is dat je dan het carpoolen weer mooi in de picture kan brengen. Niet dat dat bij Nieuwland werkte want daar stond de parkeerplaats barstens vol waardoor uitgeweken moest worden naar de naastgelegen woonwijk.

  Na één competitieronde (zegt natuurlijk nog niet alles maar toch) stond Nieuwland op de voorlaatste plaats, slechts één plek hoger dan JSV.

  Om half 4 trapten Nieuwland en JSV af op veld 3, het meest afgelegen veld met een vrij laag hekje met prikkeldraad er langs (gedurende de wedstrijd ging de bal er wel 80 keer over heen). In de eerste twintig minuten gebeurde er niet veel spannends. De teams onderzochten elkaars kwaliteiten en veel gevaar voor de doelen leverde dit niet op.

  Na een half uur opende Nieuwland de score met een fraai afstandsschot in de rechterkruising. Eigenlijk had het doelpunt niet mogen gelden omdat bij de balaanname daarvoor er buitenspel was. Helaas zag onze grens dit eventjes over het hoofd, hoewel hij op 1,5 meter (corona he) stond. De donkere wolken die al boven Amersfoort hingen, lieten nu ook hun inhoud vallen; het zou de rest van de wedstrijd niet meer droog worden. Maar goed dat op het laatste moment nog wat paraplus uit de auto waren gehaald.

  Vrij snel daarop een goede kans voor Stefan die zijn vrije trap van zo'n 20 meter afstand echter op de lat terecht zag komen. Dan ben je vrij dicht bij de gelijkmaker moet je de 2-0 incasseren. Beetje een eigen schuld verhaal want JSV speelde wat mat en ging de duels niet overtuigend genoeg in. Zo ook bij het 2e doelpunt van de gastheren die door het midden door konden komen simpel omdat ze doortastender speelden.

  Hoewel JSV in het restant van de eerste helft wat meer uit de schulp kroop waren de beste kansen voor Nieuwland. Verder dan een schot op de lat kwam het gelukkig niet en met 2-0 werd de rust ingegaan.

  Deze was kort; de scheidsrechter wilde graag snel verder gaan. De regen had er inmiddels voor gezorgd dat iedereen tot op de draad toe zeiknat was dus geen verkeerd voorstel. Amper was de wedstrijd hervat of de 3-0 werd gemaakt. Een goede aanval over rechts leverde een strakke voorzet op die bij de tweede paal binnen gelopen werd.

  Toch wist JSV vrij snel de achterstand te verkleinen, dankzij Tim. Op eigen helft aangespeeld, gaf hij gas en spurtte enkele verdedigers voorbij om vervolgens de keeper met een strakke schuiver in de verre hoek te kloppen, 3-1. Vlak daarna leek de 3-2 gemaakt te worden en langs de lijn was het gejuich al te horen. Maar net als wielrenner Alaphilippe bij de najaarslassieker Luik-Bastenaken-Luik: net iets te vroeg. Talha krulde de bal maar net langs de verkeerde kant van de paal.

  Nog gaf JSV zich niet gewonnen en een poeier van Mike van buiten de 16 meter, belandde op de lat. Waar de Nieuwegeiners dus jammer genoeg net niet succesvol waren, ging Nieuwland wel efficiënt om met de kansen. Met een splijtende cross dieptepas op een inmiddels spekglad veld, zodat de bal lekker doorschiet, werd de verdediging er uitgelopen waarna Rogier, die overigens een prima wedstrijd speelde en enkele knappe reddingen verrichte, ook geklopt werd, 4-1.

  JSV wist zich weer wat te herpakken van deze tegenslag en bijna kreeg Talha de kans om alleen op de keeper af te gaan ware het niet dat net op dat moment de bal en zijn voeten er te lang over deden om het eens met elkaar te worden waardoor Nieuwland alsnog kon ingrijpen.

  De 5-1 was eigenlijk een kopie van de 4-1; waar je als JSV wat va-banque probeert te spelen, kun je tegen een counter aanlopen. Het advies uit het vorige wedstrijdverslag om te oefenen op buitenspel herhalen we bij deze dus nog maar eens nadrukkelijk. Dat had vandaag zeker 2 van de 5 tegentreffers kunnen voorkomen. Het slotdoelpunt was een gelukje voor JSV, maar ja bij 5-1 is dat eigenlijk toch voor spek en bonen. Een vrije trap van Brian ging hoog het strafschopgebied in maar niemand, de keeper incluis, wist deze te raken. De bal stuiterde door en op en zo de linker kruising in, 5-2.

  De scheidsrechter vond het welletjes en, dat zal je altijd zien, ook de regen hield er maar mee op.


  Nieuwland won verdiend al waren de teams van gelijk niveau. Bij JSV ontbrak het heilige vuur, de pit en nauwkeurigheid. Te vaak werd de bal weggerost in plaats van proberen te combineren waardoor je kan groeien in de wedstrijd. Na afloop rap naar huis om een warme douche te pakken, immers corona-maatregelen dus geen faciliteiten beschikbaar. Nog enkele wedstrijden in deze 2e klasse en dan hopelijk wordt het team dan snel lager ingedeeld.