• Frustrerende wedstrijd

  JSV heeft de aanval op de top drie nog niet kunnen inzetten. Op eigen veld ging de wedstrijd met 2-5, zij het uitermate geflatteerd, verloren.

  Met vijf reserves op de bank stond UVV er qua personeel er veel beter voor dan JSV dat over slechts één reserve kon beschikken. Verdediger Liam is al bijna nooit van de partij, dit keer moest ook centrale verdediger Christiaan wegens rugklachten verstek laten gaan. Hopelijk kan hij snel weer mee doen.

  JSV startte sterk aan de wedstrijd die wat later begon omdat de scheidsrechter geen vlaggen had meegebracht. Met de wind vol tegen als ook inkijkend tegen een laagstaand herfstzonnetje, kwam de thuisploeg toch goed uit de startblokken. Stefan veroverde op rechts de bal, liep door tot de achterlijn en trok hard voor. De bal ging aan bijna iedereen voorbij behalve aan... Bart !!! die heel attent meegelopen was en de hoek niet kon missen, 1-0.

  UVV liet dit niet op zich zitten en begon aan te dringen. Een gevaarlijk schot uit de tweede lijn werd door Rogier goed over de lat gebokst. De straffe wind die dwars over het veld blies, kwam UVV goed van pas. De keeper, die over een harde uittrap beschikte, knalde de bal ver voorbij de naar voren staande verdediging van JSV en één van de spitsen liet Rogier daarop kansloos, 1-1. Bijna direct daarna was het 1-2 maar Rogier wist dit keer een inzet knap uit de hoek te tikken. Toch zou UVV de voorsprong nemen. Een hard schot kon Rogier dit keer niet onder controle houden en een UVV speler was er als de kippen bij om de 1-2 te maken. Een klein foutje maar Rogier speelde verder een prima wedstrijd.

  UVV was in deze fase net wat daadkrachtiger dan JSV dat flets oogde en speelde; een vonk van bezieling leek er niet te zijn. Verder stond het team positioneel niet helemaal lekker. De middenvelders stonden of te diep of te ver naar achteren waardoor je niet aan combinatievoetbal kan toekomen. Sterker nog, bij omschakelen door de tegenstander kijk je zomaar tegen een overtal aan.

  JSV wist zich desondanks toch wat beter in de wedstrijd te knokken. Een goede aanval waarbij Tim de bal aflegde naar de opgelopen Dylan leverde net geen resultaat op. Diens schuiver ging maar net naast en de mooie aanval had een beter lot verdiend. De wind was al spelbreker, de zon ook. Na weer een verre uittrap werd Niels even verblind en raakte zijn tegenstander uit het oog die slim genoeg de bal in de verre hoek schoof, 1-3.

  In de rust was de boodschap, oké het staat 1-3 maar we zijn niet minder dan de tegenstander dus tandje erbij en maak gebruik van de wind. De spelers mopperden wat over hun tegenstanders die van alles deden (en blijkbaar mochten) want de scheidsrechter deed toch niets.

  Nauwelijks was de wedstrijd weer hervat of UVV kreeg een grote kans om de stand naar 1-4 te tillen. Rogier verkleinde echter goed zijn goal waardoor de spits de bal, zij het in tweede instantie, naast frommelde. Eigenlijk had de scheidsrechter af moeten fluiten voor aanvallen van de keeper maar vooruit. De wind blies nog steeds lekker rond, maar de zon was inmiddels verdwenen achter de wolken dus daar had UVV geen last meer van.

  Na rust was JSV de bovenliggende partij en een uitstekende aanval over rechts leek de 2-3 op te leveren. Tim kreeg alle ruimte om de bal rustig naar links te verleggen waar Talha al frank en vrij stond, op gelijke hoogte als de aangever, om binnen te tikken. Dat deed hij ook maar tot ieders verbazing keurde de referee de goal vervolgens af wegens buitenspel. De irritaties over de leidsman begonnen nu echt flink op te lopen!

  JSV gaf echter niet op en het kreeg voldoende kansen om te scoren. Een goed schot van Stefan als ook een vrije trap net buiten de zestien; maar evenzoveel keren lag de keeper van UVV in de weg. Toch zou de verdiende 2-3 vallen. Uit een hoekschop kon Brian (zijn derde poging in de wedstrijd) inkoppen maar weer wist de keeper te pareren. In tweede instantie werd hij toch gepasseerd door Robin die de bal in de vrije hoek plaatste. Bijna viel ook de 3-3 maar de inzet van de verder redelijk onzichtbare Tim werd, hoe kan het ook anders, door de keeper weer uit de hoek gewerkt.

  In de slotfase liep het allemaal anders dan het spelbeeld liet zien. Een uitbal, geconstateerd en gevlagd door de gastgrensrechter, werd door de scheidsrechter genegeerd ("waar heb je anders grensrechters voor?") waarna de UVV aanval uiteindelijk, volgens de scheidsrechter althans, op de rand van de zestien onreglementair door de keeper zou zijn onderbroken. Een Oscar waardige buiteling van de UVV aanvaller werd nog echt beloond ook. "zijn we er toch weer ingetuind" (Herman Kuiphof, 1974). De penalty werd benut en de stand naar 2-4 getild. Dat in de slotminuut een bal door Brian van richting werd veranderd waardoor de 2-5 viel, is eigenlijk alleen nog maar voor de statistieken interessant.

  Een JSV in normale doen had van dit UVV kunnen winnen maar het moet gezegd worden dat teveel JSV spelers (als ook de scheidsrechter) vandaag niet in goede doen waren en dat scheelt een slok op een borrel.