• Geen goed begin tweede competitiehelft

  GEEN GOEDE START ZATERDAG 1. 1-3 VERLIES


  Af en toe kan het gebeuren dat ondergetekende moet verzaken bij een wedstrijd. Gelukkig kan ik een beroep doen op andere supporters van Zaterdag-1 om informatie van de wedstrijd door te geven. In dit geval Bert Spelt. Bedankt hiervoor.


  OPSTELLING: Harmen Prenger, Kevin Jupijn, Nico Roelofs (77e Thomas Fraza}, Timo Arnold Bik, Luc Jansen Veneboer, Jeroen Scholman, Michiel van de Valk, Calvin Vanokas, Rowan Mankes, Joey van Stroe, Barry Zwezerijnen.


  De wedstrijd was nog geen minuut oud of Joey van Stroe had de ploeg al op een 1-0 voorsprong kunnen en wellicht ook moeten zetten. Hij kwam alleen voor de keeper maar miste jammerlijk. Ook in de 11e minuut kwam er een goede kans voor Rowan Mankes maar zijn schot ging over het doel. Het duel bleef wat heen en weer golven en in de 30e minuut moest Harmen Prenger handelend optreden bij een afstandsschot van BFC. In de 33e minuut kwam BFC toch aan haar voorsprong, Door slecht verdedigen kon de ploeg scoren 0-1. Grote kansen deden zich niet voor doch scheidsrechter Barrales moest twee keer geel trekken voor een speler van BFC en voor Nico Roelofs.


  De tweede helft begon zonder wissels en in de 47e minuut had zomaar de gelijkmaker kunnen vallen. Uit een vrije trap van Michiel van de Valk kon Rowan Mankes net niet scoren en even later werd een vrije trap van Michiel gered door de keeper van BFC. Weer vielen er gele kaarten voor beide partijen (Kevin Jupijn). In de 61e minuut dacht het hele JSV-kamp een penalty mee te krijgen voor een overtreding op Barry Zwezerijnen. Alleen de scheidsrechter zag dat de overtreding op de rand 16-meter was. Uit de rebound van de vrije trap door Michiel van de Valk schoot Joey van Stroe op de lat. Maar in de 68e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Luc Jansen Venneboer ontstond een scrimmage voor het doel en Timo Arnold Bik kon hieruit de gelijkmaker binnen tikken. 1-1.

  Vol goede moed ging de ploeg op weg naar meer. Barry Zwezerijnen had een kans maar kon niet scoren. In de 73e minuut volgde een domper. Een pass op een middenvelder van BFC werd door hem afgerond met een lob waarbij Harmen Prenger er niet goed uitzag. Door (onnodig??) ver uit zijn doel te gaan staan werd hij verrast, 1-2. Jammer en niet nodig. Weer een domper in de 80e minuut. Een rode kaart voor Rowan Mankes waarbij iedereen zich afvroeg waarom (commentaar??). In de 85e minuut kwam de genadeklap. Uit een ontstane corner na een goede redding van Harmen Prenger kon een BFC speler de score op 1-3 brenen. Thomas Fraza kreeg in de slotminuten nog een gele kaart wegens commentaar.


  Weer geen punten en een geluk dat de ploegen onder JSV ook een verliespartij moesten slikken. Alleen het gat naar plek 9 wordt hierdoor alleen maar groter (vijf punten op de Meern) en laat dit nu de ploeg zijn voor volgende week (aanvang 14.30 uur in de Meern). Dus een goede motivatie voor een goed resultaat. We gaan het zien.