• Geen punten voor Zaterdag 1

  GEEN PUNTEN EN RECORD KWIJT VOOR ZATERDAG 1
  Ondanks een veel betere wedstrijd gespeeld te hebben dan de laatste wedstrijden bleef zaterdag 1 met lege handen staan in de wedstrijd tegen de FC Almere. Een 2-3 verlies was het gevolg. Over de wijze waarop de doelpunten vielen zal nog menige discussie tijdens en na afloop zijn gevoerd. Buitenspel of niet, scheidsrechter reageert terecht of onterecht op vlagsignalen van zijn assistenten en keurt doelpunten terecht of onterecht toe. De uitslag blijft echter staan en levert onze ploeg geen punten op. Joey van Stroe nam de plaats in van Mikula Ristic die de hele week niet getraind had door ziekte.
  Al snel bleken de intenties van beide ploegen. Aanvallend met een tegenstander die fysiek haar mannetje stond en met lange passes van achteruit gevaar voor het JSV-doel probeerde te stichten. Het was echter JSV die met een aantal plaagstoten van Sven Banfi, Anouar el Hasani en Sam Kolsteeg de ploeg op voorsprong probeerde te zetten, echter zonder resultaat. In de 27e minuut echter was het rakvoor de FC Almere. Na een goede anval van JSV counterde de FC en scoorde wel of niet in buitenspelpositie. 0-1. JSV ging echter niet bij de pakken neer zitten en twee minuten later was de gelijkmaker een feit. Een voorzet van rechts van Sam Kolsteeg werd prima afgewerkt door Sven Banfi 1-1. En weer vijf minuten later mocht de ploeg genieten van een voorsprong. Martijn Kroneman werd in de 16-meter ten val gebracht en de toegekende strafschop werd wederom door Sven Banfi vlekkeloos omgezet in de voorsprong 2-1
  In tegenstelling tot de vorige wedstrijden begon JSV in de tweede helft – zonder wissels - met dezelfde positieve inzet. Doch het zelfvertrouwen kreeg al weer na 10 minuten een knauw. Een vrije trap van de FC (onnodig weggegeven op deze positie) smoorde in de 16-meter tussen een mêlee van spelers en werd door een van de FC-spelers in het doel gewerkt. 2-2.
  Direct daarop wisselde de coach Sam Kolsteeg voor Enzo Geene die na een aantal weken weer speelklaar was. In de 81e minuut leek het erop dat JSV weer de leiding ging nemen . Een aanval via Martijn Kroneman werd door Enzo Geene tot doelpunt verwerkt maar de scheidsrecjhter keurde de goal af. Iedereen binnen JSV – en wellicht ook daarbuiten – moest geconstateerd hebben dat van buitenspel geen sprake was. Joey van Stroe werd nog gewisseld voor Mikula Ristic.
  En wat iedereen niet hoopte gebeurde toch. Ver in de extra tijd scoorde FC een – naar de mening van velen – een buitenspelgoal en bleef onze ploeg zwaar teleur gesteld achter. Geen punten en met de resultaten van deze zaterdag ( winstpunten voor de onderste ploegen ) moet de ploeg proberen het goede voetbal vast te houden en hopelijk de volgende wedstrijd (uit bij VVZ’49 in Soest) wel winnend af te sluiten.
  Door een – roulerend bij de thuiswedstrijden - vaste supporter werd Anouar el Hasani gekozen tot “Man of the Match”