• Gemakkelijke middag voor JSV

  In een ongelijke strijd had JSV een zeer gemakkelijke middag bij VIOD. Na een ruststand van 1-7 werd het uiteindelijk maar liefst 3-21 in een wedstrijd die, met alle respect voor de tegenstander, meer als oefenpotje of campingvoetbal bestempeld mag worden.

  Vorige week ging de thuiswedstrijd tegen naaste belager Vriendenschaar op het allerlaatste moment niet door; de spelers stonden al bijna op het veld toen bekend werd dat de tegenstander de vorige avond een emailtje had gestuurd dat het niet zou komen. Geen idee wat er met deze wedstrijd gaat gebeuren. Een officiële 3-0 nederlaag voor Vriendenschaar of gaat de wedstrijd op enig moment ingehaald worden? De tijd zal het gaan leren.

  Denk je alle voetbalclubs uit de omgeving aardig te kennen wordt je alsnog verrast: JSV moest naar VIOD. Na wat internetonderzoek bleek dat deze club, waarvoor de afkorting staat voor "Vooruitgang Is Ons Doel", uit Tienhoven komt. Dit plaatsje ligt tegen de Loosdrechtse plassen aan, net voorbij Maarsseveen in het prachtige poldergebied daar.

  VIOD is een kleine club dat evenwel ruim 200 leden heeft en, volgens de VIOD website, 4 senioren en 9 jeugdteams kan samenstellen. Het team van de tegenstander van vandaag bleek een mengeling van spelers te zijn, in de zin van leeftijd en geslacht. Het raamwerk voor de O16 leek wel goed te zijn maar het team werd (noodgedwongen waarschijnlijk) aangevuld met (naar later bleek) een aantal 12-jarigen.

  Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: de ongelijke strijd werd door JSV ruimschoots gewonnen en dat was het gezien de samenstelling van de tegenstander natuurlijk ook wel verplicht te doen. Alle respect evenwel voor tegenstander VIOD die zo goed en kwaad als het kon de aanval probeerde op te zoeken. Gezien het enorme krachtsverschil - JSV liet behoorlijk wat kansen onbenut - leverde VIOD een knappe prestatie door driemaal tegen te scoren. In een éénrichtingsduel komt het natuurlijk voor dat je soms wat laconiek of nonchalant gaat spelen en daar wist VIOD toch maar mooi van te profiteren. Opmerkelijk was dat de keeper van VIOD na rust als spits ging spelen en de JSV defensie tweemaal te slim af wist te zijn. Dus voor rust een sta-in-de-weg en na rust een goede spits, goed gedaan.

  De doelpuntenmakers van JSV: Talha (4), Tim (5), Dylan (4) en Stefan (3). Robin, Liam, Tom en Mourad scoorden ieder één keer. Kun je een beetje rekenen dan kom je op 20 doelpunten uit. De uitslag is echter als 3-21 de boeken in gegaan dus of er is een typefoutje gemaakt of ergens is een doelpuntenmaker over het hoofd gezien.

  Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Delta Sport op het programma. Een veel belangrijkere wedstrijd want dit is een directe concurrent voor de ranglijst. Wil JSV stijgen op de ranglijst dan moet deze wedstrijd gewonnen worden. Zo eenvoudig als vandaag zal dit zeker niet gaan dus stel je daar als speler goed op in.