• Glansrijk geslaagd in de derby

    Atletico - Real Madrid, Lazio - AS Roma, Feyenoord - Sparta, Spakenburg – IJsselmeervogels, zomaar wat derby’s. Wedstrijden binnen de gemeentegrenzen met flinke spanning. Zo ook Vreeswijk – JSV.
    In mijn tijd, lang geleden, voetbalden we met mijn club, destijds HBC, in Heemstede tegen RCH altijd verhitte duels uit. Weken voorafgaand aan de wedstrijden liep de spanning op, was de winkel van de tegenstander een no-go, liep je met een boog om blauwzwart heen. Dat maakt het zo leuk en speciaal. Onze jongens treffen deze competitie ronde naast Vreeswijk ook Geinoord, hoe leuk om in Nieuwegein elkaar allemaal te treffen. Natuurlijk gaan we ze langzaam leren kennismaken met de derby’s, het mes tussen de tanden, venijnigheid ten top maar wel fair. Daarom natuurlijk jammer dat Vreeswijk en Geinoord in het nieuwe seizoen als 1 club tegen elkaar spelen maar goed, dan geeft het nog genoeg kansen op het fanatisme in de derby. Bij Vreeswijk is goed te zien dat de fusie en nieuwbouw eraan komt, wat een vreselijk knollenveld was ons voetbalterrein vandaag. Maar goed, niet alles is een lakentje en dus moet je ook daar mee om kunnen gaan.

    Dat lukte vandaag glorieus. Na een 1-0 achterstand was JSV oppermachtig, creëerde het echt heel veel kansen en scoorden we er lustig op los. We denken dat Vreeswijk nog steeds naar adem aan het happen is, zoveel power brachten we mee. Duels verder bijna allemaal gewonnen terwijl de jongens van onze tegenstander fysiek vaak net iets groter waren. Dat het uiteindelijk stopte op 1-9 kwam door de vele reddingen van de uitstekende keeper. Dat het vandaag lukte zonder de zieke trainer Jeffrey Zitter maakte het extra mooi. Het is immers zijn visie om zo te spelen en prachtig om te zien dat de jongens er volledig voor zijn gegaan! Volgende week gaan we naar Jonathan, de week erna komt Geinoord op bezoek. Laat de derbysfeer en spanning maar alvast beginnen.

    Op de foto Alexander van der Veldt vorige week tegen Zwaluwen met ultieme balcontrole. Foto is gemaakt door Fotografie Jordi