• Goede en verdiende overwinning Zaterdag-1

    Na de zeperd van vorige week tegen TOV heeft de ploeg zich goed herstelt en boekte een prima overwinning op CDW met 4-1. In tegenstelling tot de uitslag deed vermoeden was het spel van de ploeg tegen TOV zeker niet slecht en wellicht kan je die nederlaag plaatsen onder het motto “geflatteerd.” Maar goed, de uitslag staat en was er vandaag de kans om de nare smaak van die uitslag weg te spoelen.
    Dat heeft de ploeg zeker gedaan. Enthousiast en met acceptabel voetbal werd CDW bestreden. Vanaf het begin was JSV de bovenliggende partij en had in het eerste half uur al kunnen scoren maar m.n. Enzo Geene was ongelukkig bij de afwerking. Nog voor rust nam de ploeg een verdiende 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Bjorn van de Horst uit een vrije trap van Daan van de Valk en twee minuten later was Bjorn weer succesvol na een combinatie met Enzo Geene. Vlak voor rust liep Luc Jansen Venneboer tegen een (terechte) gele kaart aan na een forse overtreding.
    Direct aan het begin van de tweede helft liet JSV zich terugdringen (waarom?) en kreeg CDW kansen. Na een slecht wegewerkte bal in de verdediging – in de voeten van een CDW-speler – scoorde deze de tegentreffer. JSV was niet meer goed bij de les in die periode en wat verderop had de gelijkmaker zo maar kunnen vallen. Martijn Scholman moest reddend optreden nadat een combinatie van CDW liep tot aan de 16-meter zonder enige tegenwerking. Het schudde de ploeg schijnbaar weer wakker want kort erop scoorde JSV het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een prima uitgevoerde aanval werd via Bjorn, Enzo en Martijn Kroneman afgewerkt door Daan van de Valk. Met deze 3-1 werd de weerstand van CDW meteen gebroken en speelde de ploeg een gewonnen wedstrijd. Door een blessure werd Timo Arnold Bik nog vervangen door Jeroen Bliemer en werd Enzo nog vervangen door Sam Kolsteeg. In de slotminuut scoorde Bjorn zijn derde goal en werd hierdoor verkozen tot de eerste (nieuw dit seizoen) “MAN OF THE MATCH”
    Een goede overwinning en goed voor het zelfvertrouwen. Op naar de e.v. wedstrijd en wel zaterdag a.s. uit bij de FC Almere