• Groen groen knollenland

  De uitwedstrijd bij Delta Sports is niet gelopen zoals gehoopt. Bij rust was de tussenstand 2-1. Na rust waren er meerdere mogelijkheden om iets aan deze stand te doen maar er werd verder niet meer gescoord.

  Gastheer Delta Sports (hierna DS) had de wedstrijd op veld 5 geprogrammeerd, alhoewel de benaming "veld" te veel eer is. De kwaliteit van deze "grasmat" was betreurenswaardig en om maar eens een goede vergelijking voor u te maken: het wetra-veld bij JSV is vergeleken met deze mat een biljartlaken. Geen wonder dat DS de nummer 2 op de ranglijst is; het moet haast wel het enige team zijn dat ook daadwerkelijk op dit knollenveld kan spelen om zo eenvoudig de punten binnen te harken. Het is achteraf bezien bijna een wonder dat er slechts één JSV speler in een kuil trapte en de enkels verzwikte.

  JSV speelde de eerste helft met een straffe wind tegen die dwars over het veld blies. Verschillende spelers waren er vandaag op gebrand een goed resultaat neer te zetten omdat ze in Houten woonachtig zijn en bekenden tegenkwamen, ook op het veld. Ondanks het veldoverwicht dat JSV had gepaard met wat halve kansjes, opende DS tegen het spelbeeld in de score. Een aanval over rechts leek aanvankelijk goed door de verdediging van JSV verwerkt te worden maar de bal werd alsnog wat onhandig verspeeld. De voorzet, zo'n beetje vanaf de achterlijn belandde rond de stip waar een aanvaller met de rug naar de goal stond. Met meer geluk dan wijsheid werd de bal in de hoek van het doel gefrommeld, 1-0.

  Het was voor beide teams, maar zeker voor JSV, erg lastig om een fatsoenlijke aanval op te zetten. De mollenhoop waarop gespeeld werd liet de bal bij het stuiteren telkens een willekeurige richting op gaan als speelde men Russisch Roulette. JSV houdt nu eenmaal meer van technisch verzorgd spel dan het hotseknots-begonia-voetbal dat veel teams spelen.

  Halverwege de eerste helft kwam JSV op gelijke hooogte. Na een inworp op rechts, werden wat DS spelers uitgespeeld waarna een voorzet naar Tom gegeven werd die zich net buiten de zestien meter bevond, recht voor het doel. Hij kapte een verdediger uit en liep het strafschopgebied binnen. Links van hem stond Robin die na een balletje breed, de keeper net op tijd wist te passeren, 1-1.

  Erg hoogstaand spel was niet te zien. Beide teams hadden de grootste moeite om de bal naar iemand met dezelfde kleur shirt te spelen al zal het veld hier zeker zwaar debet aan zijn geweest. Daarnaast stond de scheidsrechter, zeker in de eerste helft, garant voor de meest vreemde beslissingen. Hij gaf vrije trappen aan de verkeerde teams en negeerde vlagsignalen van grensrechters. Ook gaf hij diverse keren onverklaarbaar een vrije trap aan de thuisploeg. Uit één van deze had JSV het nodige geluk dat de bal bovenop de lat belandde.

  Vlak voor rust nam DS wederom de leiding in de wedstrijd. Een diepe bal leek een prooi voor de uitkomende Rogier te zijn maar die verkeek zich een beetje op de afstand tot de bal. Een DS'er was eerder bij de bal dan de keeper en wist deze ondanks het duel met Rogier, toch voor te geven. Hoewel maar weinig verdedigers hierop gerekend hadden (als Rogier "los" roept heeft hij meestal de bal ook) wist men in eerste instantie het gevaar te blokkeren. De bal viel in de kluts evenwel net voor de voeten van een andere tegenstander en het werd alsnog 2-1. Twee aanvallen door DS, tweemaal een doelpunt waarbij de verdediging van JSV toch niet het allerbeste van zichzelf liet zien.

  Na rust was gelukkig een beter JSV te zien; met iets meer pit en inzet. De meeste duels speelden zich echter zo'n tien meter voor en na de middenlijn af en er waren maar weinig kansen te zien. Gelukkig scheen het zonnetje nog wel zodat het toch nog aangenaam vertoeven was op Rabbit Hill/Waterschapsheuvel.

  Tim had de gelijkmaker op zijn schoen nadat hij een diepe pas op waarde wist in te schatten. Hij kon alleen op de keeper afgaan maar helaas heeft hij zijn scherpte voor de goal nog steeds niet hervonden en schoot tegen de keeper op. Ook Stefan claimde de gelijkmaker. Maar ofschoon hij na afloop (en bevestigd door toeschouwers) verklaarde toch echt van achter een verdediger te zijn gekomen, werd zijn schuiver in de verre hoek door de grensrechter afgevlagd wegens buitenspel. Tsja, als het niet mee zit dan zit het ook niet mee. Dat is eigenlijk ook het verhaal van het hele seizoen. Het is te vaak óf alles, óf niets: oftewel een zeer wisselvallig seizoen (een sterke overeenkomst overigens met mijn favoriete club in de Eredivisie).

  De man in black deed ook een laatste duit in de (spreekwoordelijke) zak. Hij blies, althans volgens de leiding van JSV, zo'n vier minuten te vroeg af. Ondanks hevig protest van Nieuwegeinse zijde werd de wedstrijd niet meer hervat; de punten moesten blijkbaar in Houten blijven.

  Tegen de nummer 2 op de ranglijst deed JSV het eigenlijk wel goed voor zover de omstandigheden dat toelieten. Met wat meer scherpte en geluk, had het zomaar drie punten kunnen overhouden aan dit duel maar helaas liep het anders. Er staan nog twee duels op het programma die hopelijk positiever gaan uitpakken.