•  

   

  Elk jaar gaat er een oproep uit naar spelers die richting de leeftijd van 17 jaar gaan. De reden: het verplichte spelregelbewijs!

   

  Januari 2022

  Er zijn nu een aantal spelers die het bewijs nog moeten halen. De competitie gaat weer hervat worden en als je nog geen spelregelbewijs hebt (en die wel moet hebben) dan is het na 5 waarschuwingen door JSV einde spel. Je mag dan pas weer voetballen als het spelregelbewijs behaald is.

  Wees verstandig: voorkom dat je niet meer voor JSV mag uitkomen en haal op tijd je Spelregelbewijs!

   

 • De KNVB heeft het spelregelbewijs verplicht gesteld en biedt je de helpende hand. Ga naar de website van VoetbalMasterz dat je helpt bij de regels die er zijn en diverse spelsituaties die kunnen voorkomen.

  Let op: dit spelregelbewijs moet je op een gegeven moment ook echt hebben! De scheidsrechter controleert via het DWF (Digitale Wedstrijd Formulier) of je deze ook hebt behaald en kan je verbieden te spelen als dit onverhoopt niet het geval is. Met andere woorden: geen spelregelbewijs kan tot speelverbod leiden: vervelend voor jou maar ook voor je team. Wees gewaarschuwd en doe wat je moet doen: neem zelf het initiatief om je spelregelbewijs te halen en laat het niet aan de KNVB of JSV over om jou bij de hand te nemen!

  Heb je  niet tijdig je spelregelbewijs gehaald, dan volgt er een waarschuwing. Na 7 waarschuwingen (in theorie dus 7 gespeelde wedstrijden voor beker of competitie) volgt een strafmaatregel. Dit kan een speelverbod zijn totdat je het spelregelbewijs hebt behaald!

  Overigens haalt JSV je al na 6 waarschuwingen er al uit want bij een 7e waarschuwing krijgt de club een boete opgelegd van 300 euro. JSV gaat die echt niet voor je betalen dus je bent gewaarschuwd!

   

  Gebruik je tijd dus goed en haal op tijd je spelregelbewijs!!

 • Wanneer moet je aan je spelregelbewijs gaan werken? Bron:KNVB

  SpeelseizoenGeboortejaar
  2021-20222004
  2022-20232005
  2023-20242006
  2024-20252007
  2025-20262008
  2026-20272009
  2027-20282010
 • Oefenen / examen doen

  Op de website van Voetbalmasterz kun je examen doen om je spelregelbewijs te halen. Dit doe je door in te loggen en vervolgens een aantal nivo's af te werken. Slaag je er in om van een nivo voldoende vragen goed te beantwoorden dan behaal je dit nivo. Je moet alle vijf de nivo's behalen plus een eindtoets.

  Per nivo neemt de moeilijkheidsgraad toe dus verkijk je er niet op, het is soms best lastig.

  Gelukkig kun je vooraf maar ook tussendoor voldoende oefenen. Aan de linkerzijde vind je een menu hiervoor waar de optie "oefenen" staat. Je kunt oefenen op verschillende onderdelen van het voetbalspel, regels etc. etc. 

  Ben je eenmaal geslaagd, dan volgt een automatisch proces zodat het systeem weet dat jij in het bezit bent van het zo felbegeerde (tevens verplichte) spelregelbewijs. Je hoeft dus niet aan JSV door te geven dat je je spelregelbewijs behaald hebt.