• Heerlijk potje voetbal in de zon!

  Vandaag mochten we een uit-wedstrijd spelen tegen Sporting ‘70. Na een aantal wisselingen in de aanvangstijd, werd dit vrijdagmiddag toch weer teruggezet naar 11:30 uur. Gelukkig konden alle spelers alsnog komen en met dit prachtige voetbalweer voelden we ons allemaal gezegend. ☀️☀️☀️

  We begonnen zoals altijd in de kleedkamer met onze voorbespreking. Hierin worden de posities besproken en de taken die erbij horen, maar ook wat de verwachtingen zijn van de spelers tijdens de wedstrijd.

  Belangrijke kernpunten hierin zijn:
  - het samenspelen
  - het luisteren naar de trainers
  - het communiceren met elkaar
  - en vooral het “lekker” voetballen

  We hadden al een vermoeden dat deze tegenstander iets “makkelijker” zou zijn vanwege de voorgaande uitslagen die ze hebben behaald, maar wat we onze jongens mee willen geven, is dat dat niet de leidraad mag zijn. Je weet nooit waarom je tegenstander gewonnen/verloren heeft van andere tegenstanders, ze zouden blessures kunnen hebben of leenspelers uit ‘n slechter of beter team. Het beste is om je energie bij jezelf en je eigen team te houden en te voetballen zoals we weten dat ze dat kunnen.

  We begonnen de wedstrijd direct lekker, de jongens waren fel en de bal vloog meerdere malen goed het doel in. Helaas vloog de bal ook bijna net zo vaak over, naast of tegen de paal aan (erg zonde vind deze kritische trainer).

  Gelukkig bleven de jongens wel voetballen en hielden ze het hoofd koel als er weer eens nagetrapt werd. We kregen een aantal vrije trappen tegen, sommige vond ik echt onnodig, maar accepteren en dan doorgaan en dat deden de jongens ook echt heel goed.

  Onze keeper Ryan heeft het vandaag het minst druk gehad, maar hij bleef wel de hele wedstrijd zijn focus behouden en dat is ook zeker een compliment waard.

  Kort samengevat zagen we echt heel veel mooie acties, mooie assists en daardoor ook hele mooie doelpunten en mogen de jongens trots op zichzelf zijn dat we de wedstrijd zo hebben kunnen neerzetten 0-18!!! 🥳 Op naar nog meer mooie wedstrijden 💪🏽⚽️