• Het dubbeltje wel een keer onze kant op

  Voorafgaand aan de wedstrijd een hoop ‘’ongeregeldheden.’’ Het begon met een verzoek vanuit de tegenstander om de wedstrijd naar doordeweeks te verplaatsen, maar helaas wilde dit niet lukken vanuit verschillende werkgevers. Ondanks dat het onszelf ook erg goed had uitgekomen om op een andere dag te spelen omdat Luna afwezig was en onze keepster een ongeluk heeft gehad en daarbij een flinke klapper heeft gemaakt.

  Ondanks een blauwe neus haalde Joelle haar over het toch in de warming-up te proberen en met een beetje extra handelingen vanuit fysio Rox begon Tessa aan de wedstrijd. Vooraf waren we hier al erg blij mee EN achteraf nog meer! Twee cruciale, schitterende en uiterst belangrijke reddingen die alleen een echte keeper kan maken, bracht Tessa! En ook de rest van de wedstrijd was Tessa een rustpunt. Balletjes konden teruggespeeld worden en opbouwend ging het ook lekker. Fijn zo’n echte keeper op doel die punten voor je kan pakken.

  Nog iemand die een groot applaus verdiend is Elena! Omgeschoold van spits naar back. We hebben op de banken staan juichen van enkele briljanten slidings en met name genoten van de tomeloze inzet. Dat is de drive en passie die we graag op het veld hebben. Winnaarsmentaliteit kunnen we tenslotte momenteel wel gebruiken.

  Het stond overigens sowieso heel goed achterin. Met vanaf de start naast Elena - Lotte, Julia en Dani die geen kans weggaven.

  Helaas kregen ze wel enorm veel druk op hun lijn doordat het afjagen in de linies daarvoor niet helemaal goed ging. De eerste 14 minuten gingen dan ook niet lekker.

  Na enkele omzettingen door de vier aanvoerders in het veld, kantelde de wedstrijd en waren de grootste kansen voor JSV.

  Helaas moest Dani (de vrouw van de wedstrijd in de uit wedstrijd tegen Zevenhoven) de strijdt staken maar daarentegen kwam Joelle van de bank af als een pitbull.

  Na twee hele grote kansen voor JSV, begon er gecombineerd te worden en met de minuut de druk verder vooruit gegeven. In de 16 meter onder druk vanuit Risha maakte de speelster van Zevenhoven overduidelijk hands (van boven in de kantine was het blijkbaar zichtbaar) en mocht Chantal aanleggen voor de 1-0. Ongeveer 11 minuten later volgde dankzij Sarinah de 2-0. Wat fijn dat Messi (Sarinah) terug is!

  Direct na rust vlogen Lina, Risha en Chantal er vol bovenop en kwam de bal bij Zoe terecht die net niet de 3-0 kon maken.

  Amber kwam erin maar lag binnen een paar minuten er ook al bijna uit, nadat ze onderuit werd geschoven door de tegenstander. Opnieuw wat fysio werk van Rox en Amber kon gelukkig door. En achteraf maar goed ook want die had de nummer 6 (hun allerbeste speelster) uiteindelijk in haar broekzak. Hulde voor Amber die eerder terug was gekomen van skivakantie om vandaag bij de wedstrijd te zijn.

  Ondertussen waren Lina en Sarinah zeer balvast op het middenveld en zorgde voor druk vooruit. En met vele intercepties van Julia en Lotte volgde er kans op kans op kans voorin. Ook voor deze vier een groot applaus vandaag!

  Zoals gezegd door hun druk vooruit een paar goeie ballen naar Risha. Zij legde een aantal keer schitterend af en Zoe sleurde en ging voor iedere bal maar had net niet het geluk dat ze de 3-0 mocht maken. Risha was naast het afleggen van de ballen ook zeer belangrijk in het druk zetten. Veel gewonnen met dank daaraan!

  En toen….. ging Joelle zich ermee bemoeien. Na een snelle bal van Lina legde Joelle de bal via de lat en tweede pal erin. Een bewust geplaatst schot, wat het doelpunt van de dag opleverde.

  Manouk pakte het verzoek van druk gaan zetten in de tweede helft meer en meer op, waar ook kansen uit volgde. En dat is precies zoals we het willen hebben. Compliment dan ook dat dit in de tweede helft is opgepakt. En aan de andere kant bleven Zoe en Risha van voor naar achter gaan. Risha en Zoe hebben waarschijnlijk een marathon op hun metertje staan.

  Het was dan ook logisch dat Zoe en Manouk 20 minuten voor tijd gewisseld moesten worden om bij te gaan komen en Lisa (terug van een week ziek zijn) en Romaissa (die je wel met een boodschap het veld in kunt sturen) gingen ervoor om de drie punten over de streep te trekken.

  In de 75 minuut werd Lisa door de tegenstander in het stafschopgebied neergemaaid maar de bal was net aan de andere kant, waardoor de scheidsrechter dat niet kon beoordelen.

  Vervolgens viel in de 80ste minuut de 3-1 en was het dus Tessa die twee belangrijke reddingen verrichtte.

  Helaas konden Joyce en Sam hun opwachting niet maken vandaag i.v.m. de benodigde wissel in de eerste en tweede helft en het max. aantal wisselmomenten tijdens de wedstrijd. Laatstgenoemde (Sam) speelde afgelopen maandag nog een uitstekende 90 minuten tijdens de vriendschappelijke wedstrijd op de backpositie. En Joyce kon helaas deze week niet trainen maar maakte wel haar minuten in de zaal en mocht daar ook drie punten bijschrijven.

  Afijn, de eindstad had wel 5-1 of zelfs 8-1 kunnen zijn maar dat maakt niet uit. Voor 3-1 krijg je evenveel punten. Die drie punten daar zijn we blij mee en hebben we gevierd met een derde helft!

  Op naar volgende week!