• JO17-2 Kampioen !

  De JO17-2 heeft een turbulent seizoen achter de rug; aan het einde van seizoen 2017/2018 werd duidelijk dat de JO16-1 van dat seizoen zou worden in gedeeld als JO17-2.

  Tijdens de zomervakantie werd het duidelijk dat de JO17-2 geen selectie meer was en dat viel toch wel koud op het dak van de jongens. Een hoop verbazing binnen het team en 2 weken voor het begin van het seizoen lichte paniek omdat er geen trainer was en er verder ook niks vanuit JSV werd aangegeven hoe nu verder. Ik heb uiteindelijk aan de jongens aangeboden dat ik ze wilde helpen om het seizoen in ieder geval te starten met mijn ervaring van het trainen/coachen van mijn eigen jongens toen ze nog niet in de selectie zaten zou dat moeten lukken. 

  Ik ben daarna direct het gesprek aan gegaan met JSV over de ontstane situatie want niemand kon begrijpen dat een team wat al 5 jaar selectietraining heeft ondergaan ineens geen selectie meer zou zijn, uit de gespreken kwam naar voren dat JSV opzoek zou gaan naar een trainer voor de jongens maar dat is helaas niet gelukt. Voor de winterstop zijn we vooral bezig geweest om de jongens mentaal weer positief te krijgen zodat het voetbal plezier ook weer de boventoon zou gaan voeren. Dit bleek een zware opgave met zeker een paar momenten van waar doen we het voor en zoek het allemaal maar uit, gelukkig zijn er dan weer mensen die dan weer aangeven dat je het voor een goeddoel doet en dat de jongens het verdienen om het seizoen af te kunnen maken. 

  Na de winterstop begonnen we nog met een paar haperingen maar zijn we na een paar keer winnen als team bij elkaar gekomen, de lol was terug en de vechtlust en voetbalvreugde ook! Nog een winst verder komt de ambitie om kampioen te worden en daar is nog een winst, 8-3 / 7-0 en 9-1 winnen en dan komt het kampioenschap echt dicht bij maar vandaag een originele kampioenswedstrijd tegen de nummer 2. 

  Winnen en je bent kampioen! De druk van deze wedstrijd was in de eerste helft goed zichtbaar ons spel wilde nog niet echt vlotten, in de rust de boys mee naar de kleedkamer genomen en alleen maar aangegeven dat er nog niks aan de hand was en dat wij gewoon de beste kansen hebben gehad maar dat de keeper van FC de Bilt een paar fantastische ballen had gestopt, gewoon doorgaan zoals Barry Hughes altijd zei en vol vertrouwen de 2de helft in. 

  En daar was de bevrijdende 1ste goal, deze werd voluit door het hele team gevierd en de druk viel een beetje weg. Het was toen nog even spannend maar toen kwam de 2-0 en dat was de genadeslag voor de tegenstander. We kwamen niet meer in gevaar en de strijd die door onze jongens geleverd is was te zien aan 4 spelers die uiteindelijk met kramp uitvielen of nog de laatste 5 minuten moesten uitspelen. 

  En dan het laatste fluitsignaal, de blijdschap, de ontlading en de beloning voor een zwaar seizoen, de JO17-2 heeft laten zien te kunnen voetballen, als team sterkt te staan en daarmee een mooi kampioenschap te hebben behaald! 

  Na de eerste ontlading en zonder stem worden we verrast door het bestuur, de voorzitter komt de jongens feliciteren en spreekt ze toe na het behalen van het kampioenschap. Bedankt voor de leuke verrassing en het mooi aandenken en de lekkernijen :) 

  Al met al dus een turbulent seizoen met een mooie afsluiting die een mooi vervolg verdient voor volgend seizoen.

   

  Groeten Mark Oostwegel.

  Trainer JSV JO17-2