• JSV 1 verliest op penalties en zakt af naar 4e klasse

  De wedstrijd tegen Vriendenschaar van afgelopen weekend was een heuse kraker. tot de 55e minuut was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. JSV heerste en Vriendenschaar had geen antwoord. In de eerste helft was JSV via een mooie vrije trap van Calvin Vanokas op een comfortabele 0-1 gekomen en niets gaf aan dat Vriendenschaar daar iets aan kon doen. 

  Helaas ging het verhaal toch (weer) anders. Bij de plotselinge gelijkmaker raakte keeper Tom van der Wulp geblesseerd en moest zich laten vervangen door Matthijs van Nieuwkerk. Die had natuurlijk even nodig om in te komen maar bij het eerste schot dat werd gelost moest hij zich gewonnen geven. De bal krulde om hem heen het doel in. 2-1 achter.

  JSV begon een ware stormloop op het doel van Vriendenschaar en daarbij kregen we voldoende kansen. Tijdens een van deze aanvallen echter raakte ook Tevfik Ceyar geblesseerd en moest ook hij het veld verlaten. Kort daarop werd goed doorzetten van Damian Tjon beloond met een scrimmage voor de goal waarbij Anas Benziza het hoofd koel hield en de gelijkmaker tegen de touwen kon koppen: 2-2.

  De reguliere speeltijd en verlenging leverden niets meer op voor een van beide partijen en dus kwam het neer op strafschoppen. Een loterij die zelden goed uitpakt en ook nu deed iedereen alles wat gedaan moest worden, alleen miste JSV de eerste penaltie, waarmee verlies en degradatie een feit was. 

  Het verdriet in de kleedkamer was enorm, en de kater groot. Toch zal het overgrote deel van de huidige selectie de rug moeten rechtten en er na de vakantie weer moeten staan, waarbij het doel meteen duidelijk zal zijn: terug promoveren naar de 3e klasse.

  Als team willen we iedereen bedanken voor de enorme support, zowel thuis als uit. We hebben onszelf en jullie tekort gedaan, en gaan er in september weer vol tegenaan.