• JSV biedt kampioen goed weerstand

  Zoals verwacht kon worden, liep de wedstrijd tegen kampioen DESTO O15-1 uit op een nederlaag voor JSV. In beide helften scoorde de tegenstander twee maal waardoor 0-4 de einduitslag was. Desondanks kan JSV terugkijken op een prima wedstrijd waarin het de ongeslagen Utrechters goed weerstand bood.

  De thuiswedstrijd tegen DESTO had al lang en breed voor de jaarwisseling gespeeld moeten worden maar om diverse redenen kon nu pas ingehaald worden. Geen gemakkelijke opgave evenwel voor JSV dat in DESTO O15-1 de ongeslagen kampioen (8 gespeeld, 8 gewonnen) van de najaarscompetitie tegenkwam en JSV wat geblesseerden had (Mourchid, Niels, Jadwar en Mike). Gelukkig konden er drie invallers gevonden worden. Ook Jeremy was weer aanwezig, hersteld van een armbreuk die hij voor de winterstop had opgelopen.

  Niet alleen qua stand in de competite maar ook vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat DESTO een klasse beter was. Als je weet dat de kampioen op bezoek komt en je als JSV een prestatie wil neerzetten, dan weet je dat je direct goed aan de match moet beginnen. Dat wist JSV in het eerste kwartier niet op te brengen. Na enkele minuten had DESTO de score al geopend en binnen tien minuten lag ook nummer twee in het JSV-net. Pas daarna ging het beter lopen bij JSV en bood het goed tegenstand aan DESTO dat misschien intussen wel aan een monsterscore dacht (het had al enkele zeer grote uitslagen neergezet in de competitie). JSV wist weinig kansen te creeëren daar de aanvallers in de tas van de verdediging van DESTO zaten. Men kon de bal gewoon niet lang genoeg vasthouden om anderen op tijd te laten bijsluiten; Milan stond dan ook op "een eiland" zoals ze dat zo mooi zeggen.

  JSV dacht de aansluittreffer te maken maar de scheidsrechter keurde de goal, na raadplegen van de grensrechter, evenwel af. Een twijfelgevalletje maar laten we het er maar op houden dat de leidsmannen dit goed hebben gezien. Ook DESTO had pech; een schot van zeer grote afstand daalde plots neer om op de lat van het JSV doel te belandden.

  Na de break ging JSV op de goede voet verder. Hoewel het middenveld het lastig had aangezien de tegenstanders een kop groter waren, compenseerden zij dat met hard werken. Feit is natuurlijk wel dat waar een DESTO speler één stap zette, de JSV'ers er twee moesten doen. Waar mogelijk zocht JSV toch de aanval. Een goede aanval, met een goed spelende Justin in de hoofdrol, leidde tot een schot van hem dat maar net over de doellat ging.

  Een snel genomen vrije trap op Jim, waar DESTO zichzelf nog aan het organiseren was, gaf hem alle tijd en ruimte een goede voorzet te geven. De kopbal van Milan ging evenwel ruim over het doel.

  De dreiging van DESTO was er echter de hele wedstrijd al ging het gelukkig wat slordig om met de kansen die het kreeg; het zijnet had het drukker dan de aanval van JSV. Toch zou de score verder oplopen. Een aanval van DESTO over links, waarbij de spits goed de diepte in werd gestuud, werd met een mooi stiftje afgerond, 0-3. Een dekkingsfout bij JSV gaf een aanvaller voldoende ruimte om op te trekken en de bal in de hoek te schuiven, 0-4.

  Nadat één van de DESTO spelers een rode kaart had ontvangen wegens grof doorhalen op Justin, floot de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd.

  Een verdiende overwinning voor DESTO dat gewoon een klasse beter was dan het hardwerkende en moedig strijdende JSV. Deze wedstrijd kan beter beschouwd worden als de laatste van de voorbereiding op de voorjaarscompetitie dat volgende week in De Bilt van start moet gaan. Dan moet JSV er vanaf minuut 1 staan!