• JSV G1 schrijft het G-voetbal “Jan van Zeelt toernooi” op hun naam.

  Vandaag hebben onze helden van JSV G1 het, Jan van Zeelt toernooi gewonnen. Wij waren vandaag te gast bij VV Waterloo te Driehuis.

  Omstreeks 08:30 uur reden wij vanochtend weg van de parkeerplaats van JSV. De rit duurde ongeveer 45 minuten en kwamen ruim voor tien uur aan bij VV Waterloo.
  Er deden vandaag 8 teams, verdeeld in 2 Pouls mee.

  Poule A: DVV Delft, Vriendenschaar, SV WMC en VV Waterloo.
  Poule B: Batavia 90, JSV Nieuwegein, Overbos en Sparta AV.

  Wij waren in Poule B ingedeeld en onze tegenstanders waren: Sparta AV, Overbos en Batavia 90. 2 x 15 minuten spelen met wissel van speelhelft.

  De eerste wedstrijd van het toernooi voor JSV G1 was tegen Sparta AV. Sparta AV speelt in de 1e klasse en zou een geduchte tegen stander voor ons moeten zijn. In het begin waren onze helden wat nerveus, maar toen het eerste doelpunt viel kwamen ze los. Wij hebben uiteindelijk de wedstrijd gewonnen met 1-4. Onze helden hadden indruk gemaakt bij de andere teams en kregen de complimenten van de coach van Batavia 90 die met plezier had gekeken hoe een 2e klasse won van een 1e klasse. We kregen ook een uitnodiging van een toernooi bij Batavia 90.

  De 2e wedstrijd van het toernooi voor JSV G1 werd gespeeld tegen Overbos. Overbos speelt net zoals JSV G1 2e klasse. Beide teams gingen gelijk op en speelde dus gelijk 1-1.

  De 3e wedstrijd en tevens de laatste, moest JSV G1 spelen tegen Batavia 90. Het team van Batavia 90 zag er dreigend uit met vele lange spelers. Van het begin tot aan het eind van de wedstrijd was JSV G1 aan de bal. Eindelijk lieten onze helden zien waar ze heel erg goed in zijn; naar elkaar overspelen waardoor bijna het bijna iedere keer raak was. Na 15 minuten gespeeld te hebben, werd er gewisseld van speel helft. JSV G1 stond toen al met 5-0 voor. Het liep als een trein, de coaches waren tevreden en zagen nu wat ze in de andere wedstrijden niet zagen er werd constant gescoord door goed naar elkaar over te spelen zodat iedere kans bijna werd benut. Er werden door JSV G1 nog 7 doelpunten bij gescoord. Onze helden wonnen de wedstrijd met 12-0. Een mooi resultaat 2 wedstrijden gewonnen en 1 gelijk gespeeld. 17 doelpinten voor en 2 tegen.

  De toernooi commissie van het Jan van Zeelt toernooi van VV Waterloo gingen de uitslagen verwerken en na 30 minuten kwamen zij met de uitslag.

  In Poule A was DVV Delft 1 e geworden, WMC 2e, Waterloo 3e en vriendenschaar 4e. Nu was Poule B aan de beurt. Op de 4e plaats was geëindigd JSV ??? De coaches van JSV G1 riepen gelijk, dat kan niet als je 2 wedstrijden wint en 1 gelijk speelt, dan moet je minstens 2e of 1e worden. De scores werden nogmaals nagekeken en toe bleek dat onze scheidsrechter onze score van de laatste wedstrijd verkeerd had doorgegeven. Na een kort overleg met de toernooi commissie was de nieuwe eindstand bekend. JSV Nieuwegein G1 was 1e geworden in Poule B, we kregen een mooie beker mee naar huis. Er was ook nog een wisselbeker, deze wisselbeker was voor het team met de meeste punten van Poule A en B. DVV Delft had evenveel punten gehaald als JSV G1, daarom werd er naar het doelsaldo gekeken. JSV Nieuwegein G1 kreeg ook de Wisselbeker ! Iedereen was door het dolle heen. Helaas mocht de wisselbeker niet mee naar Nieuwegein, dus bleef deze achter bij VV Waterloo in Driehuis.

  Het was een leuk G-voetbal toernooi met een top prestatie.