• JSV JO16-1 kroont zichzelf tot kampioen in de Derby tegen Parkhout

  JSV JO16-1 wint Derby tegen Parkhout en bekroond zichzelf tot Kampioen!

  Voor onze wedstrijd was er nog een spannende wedstrijd namelijk Jonathan tegen Maarssen als hier enig puntverlies uitkwam voor Jonathan dan konden we vandaag al kampioen worden. Maarssen had een wat stroeve start deze competitie maar heeft zich behoorlijk herpakt. Knap! het werd 4-2 voor Maarssen, dus wij wisten genoeg! Winnen tegen Parkhout en we zijn er al!

  Het ''klusje'' tegen Parkhout bleek achteraf lastiger dan gedacht. Maar zo hoort het natuurlijk ook in een Derby de stand zegt dan even niks, er komen andere krachten los.

  Spelen voor het eggie, of terwijl het kampioenschap maakte JSV toch behoorlijk zenuwachtig. Snel de lange bal, in plaats van het goede positiespel van de afgelopen weken. Marouan maakte de 1-0 uit de rebound, een echte spitsengoal. maar waar we van te voren al hadden gewaarschuwd voor de spelsituaties van parkhout maakte zij de gelijkmaker uit de corner 1-1. Marouan maakte ook de 2-1 uit een goed veroverde bal, met een precies schot randje 11 meter.

  Parkhout scoorde de 2-2, uit een vrije trap die door de muur van richting werd veranderd gelukkig voor de voeten en kon hem zo makkelijk binnen schuiven... wordt het dan z'n dag, dacht iedereen! Maar gelukkig hebben we een aantal spelers die kunnen opstaan in belangrijke momenten. Jonah bijvoorbeeld een spijkerharde back, die vanaf minuut één alles gaf motiveerde de ploeg enorm!

  Onze Goalgetter Thijs slalomde om de verdedigers van parkhout, wist hem af te leggen op randje 5 meter, uitgerekend Jonah nam hem aan en schoot hem beheerst in de hoek, 3-2...... JSV werd gek! 3-2 met nog minder dan 10 minuten, kan en mag dit toch niet meer misgaan? De scheidsrechter van dienst wist de wedstrijd nagenoeg foutloos te fluiten, waar we er bij Parkhout een paar maanden terug ingefloten waren, was deze revanche toch wel erg fijn, om alles op eigen kracht te beslissen!

  Uiteindelijk wisten we als collectief voldoende te brengen om het kampioenschap vast te leggen! Ja, en dan? dan ben je kampioen! Gek genoeg voelt het tot op heden nog niet zo, relatief vroeg in het seizoen met toen nog 3 wedstrijd te spelen was het vertrouwen al zo groot dat het eigenlijk vanzelfsprekend was dat we kampioen zouden worden.

  Nu rest ons nog één doel, zonder puntenverlies deze competitiereeks voltooien. Een mooi doel! Maar onze tegenstanders zullen dit niet cadeau geven.