• JSV ZONDAG 1 - Geuzenmuddenmeer

  Thuiswedstrijd GeuzenMiddenmeer
  Na twee verloren wedstrijden en een heel elftal afwezigen, stond deze zondag de 2e thuiswedstrijd van deze competitie tegen GeuzenMiddenmeer op het programma. Nieuwe namen in de opstelling dus ook nieuwe kansen voor spelers om zich te bewijzen. De Corona-proof wedstrijd was zonder supporters en dat blijft toch een vreemde gewaarwording.. omdat ook onze fotograaf niet op de tribune mocht plaatsnemen, helaas ook geen foto deze keer. En dat was achteraf misschien maar beter ook want het werd namelijk een hele vervelende middag voor JSV Zondag 1.

  In de 1e minuut hadden we wel al snel een uitval via Casper waaruit een vrije bal op de 16 ontstond. De vrije bal van Vali ging helaas net over. Daarna speelde het spel zich vooral af op de helft van JSV. In de 9 minuut werd een afstandsschot nog door Rick met de voet gestopt maar de rebound zat er wel in: 0-1. Vier minuten later was het alweer raak toen een verre bal op de lange spits van de tegenstander werd gespeeld en hij de bal knap in het doel kopte: 0-2. Toen in de 16e minuut een bal bij de spits van GeuzenMiddenmeer kwam en hij zich goed vrijspeelde en onhoudbaar inschoot, was het 0-3 en gingen de koppies hangen. Jammer, want zoals Sparta aantoonde tegen AZ, is zo’n wedstrijd dan zeker nog niet verloren… In de 22e minuut bleek immers dat JSV ook kansen kon creëren toen een counter via Tycho bij Vali kwam, maar zijn schot ging net over. Verder waren er deze eerste helft weinig kansen voor JSV. Rust.

  In de rust bleek dat Casper en Kevin niet verder konden en zij werden vervangen door Nick en Paul. Er werden een paar punten op de bekende i gezet en na een positieve preek in de kleedkamer gloorde er toch nog hoop. Maar GeuzenMiddenmeer was niet van plan het ons cadeau te doen. Dat was meteen na rust duidelijk want in de 48e minuut zagen we een prima redding van Rick in een 1 op 1 situatie en 3 minuten later redde hij met de vuisten op een afstandsschot. Maar in de 56e minuut was ook hij verslagen: bij een botsing tussen Rowen en de spits werd de afvallende bal over Rick in de kruising geschoten: het was 0-4 en Rowen moest er geblesseerd af. Ronnie was zijn vervanger.
  Toen Paul er in de 63e minuut ook geblesseerd af moest, moesten wij het net als vorige week in het laatste deel weer met 10 man doen. Toen GeuzenMiddenmeer even later ook nog met een schot in de bovenhoek op 0-5 kwam, was het gedaan. Er restte ons niets anders dan tegenhouden. In de 86e minuut werd het nog 0-6 en we kregen daarna zelfs nog een paar kleine kansjes, maar dat was het. Het was vooral een wedstrijd om heel snel te vergeten. Zonder blessurewedstrijd en gelukkig ook zonder kaarten floot de prima leidende scheidsrechter na exact 90 minuten af en zagen we vooral chagrijnige gezichten na afloop.
  Er zijn allemaal hele mooie clichés te bedenken die we als excuus kunnen gebruiken: ja, we hebben pech en veel blessures, maar het is zoals het is: De clichés “we moeten er echt samen voor knokken”, “onze schouders eronder zetten”, “de neuzen moeten weer dezelfde kant op” en “we moeten vertrouwen hebben in onszelf en in ons team, anders wordt het een moeilijk seizoen!” Ze zijn allemaal waar…

  Gelukkig zijn er veel ergere dingen dan 3x verliezen. En er zijn nog 23 wedstrijden te gaan en we staan na 3 forse nederlagen nog niet eens onderaan! Hopen op betere tijden, elkaar eens recht in de ogen aankijken en er dan samen kleihard voor werken, dan komen er ook punten!

  MvD