• JSV Zondag 1 pakt 3 punten tegen VSC

  JSV Zondag 1 pakt punten tegen VSC thuis
  In een niet al te beste wedstrijd werden 3 heel belangrijke punten gepakt tegen VSC uit Utrecht. Met een stevig windje dwars over het veld en een jonge scheidsrechter van 17 jaar die vooraf alles prima regelde, werd hoopvol afgetrapt. De opdracht was deze keer weer heel simpel: Winnen! Want willen we blijven meedoen om promotie, dan moeten we punten halen tegen de ploegen die ruim onder ons staan. Uit ervaring weten we inmiddels dat dat niet altijd meevalt… zeker niet in de wetenschap dat we nog steeds een aantal belangrijke spelers missen.

  We begonnen heel scherp en dat leverde in de 4e minuut al de 1-0 op door Casper. Een voorzet van Dennis H werd helemaal verkeerd beoordeeld door de laatste man van VSC. Zijn mispeer kwam voor de voeten van Casper en dat werd meteen heel goed afgestraft. In 14e minuut werd het zelfs 2-0. Dennis K nam de bal perfect aan en knalde de bal via de rug van Tom in de linkerhoek. De VAR is nog steeds aan het uitzoeken wie de goal op zijn naam krijgt. Er werd in grote delen van de eerste helft prima gecombineerd en dat leverde mooie aanvallen op. Maar zoals vaker bij Zondag 1, is er dan ineens zo’n moment.. In de 20e minuut werd het 2-1 door een kopbal van VSC nadat er verkeerd gedekt werd. Pepijn redde in 1e instantie nog wel, maar hij was kansloos bij de 2e poging. Casper was net daarvoor geblesseerd geraakt dus het was op een ongelukkig moment want we speelden even met een man minder. In de 24e minuut werd Casper vervangen door Tycho. Gelukkig herpakten we ons toen en dat leidde in de 34e minuut tot de 3-1 toen Jordy met een mooie schuiver scoorde na een prima pass van Valentino. Na een rommelige periode werd het in de 41e minuut zomaar ineens 3-2 door een afstandsschot in de hoek na een vermeende overtreding van VSC. De scheids zag er, helaas voor ons, geen overtreding in en zo stond de goal er voor VSC. Ruststand 3-2.

  De tweede helft begonnen we goed. Al in de 48e minuut stond Jeff 1 op 1 voor de keeper maar hij mistte door tegen de keeper te schieten. Daarna kregen beide teams kleine kansen maar werd het spel steeds minder en minder. We verslapten en dan krijg je vaak de deksel op de neus. Dat overkwam ons al eerder en ook nu was dat weer het geval. Tom maakte ongelukkig hands na een hoge bal op 30 meter van de goal. In de 68e minuut werd de toegekende vrije bal van 30 meter in één keer in ons doel geschoten en zo was het 3-3. Ineens was het weer spannend en werd de wedstrijd weer wat opener. Dat leverde in de 73e minuut nog een schot voorlangs van VSC op en in de 87e minuut een schot van Rowen net over, maar uiteindelijk leek het toch op een gelijkspel af te gaan. In de 92e minuut dacht iedereen dat de gemiste kans van Tom het slotakkoord was, maar daarin vergisten wij ons allemaal.
  Want pas in de 98e was er die allesbeslissende kans die Tom wél scoorde. Na een prima boogbal van Dennis scoorde hij de winnende 4-3 met een lob over de uitkomende VSC keeper waardoor hij uiteindelijk de matchwinner werd. Zoals op de foto te zien is, was de blijdschap groot. Want na deze goal werd er nog afgetrapt maar daar bleef het bij. De punten zitten in de tas en gezien de andere uitslagen kunnen dat weleens heel belangrijke punten worden!
  Volgende week zondag om 14.00 uur spelen we een hele belangrijke uitwedstrijd tegen vv CTO ’70 in Duivendrecht. Wij hopen dat onze trouwe supporters er dan weer allemaal zijn om ons te steunen!
  MvD