• Kampioen van Nieuwegein

    JSV JO10-1 – Geinoord JO10-1 ‘kampioen van Nieuwegein’

    Zaterdag 10 december 2022, misschien wel de laatste keer dat een team uit Nieuwegein in een poule met de 3 clubs uit Nieuwegein zit. Misschien want het kan in de komende maanden natuurlijk nog wel maar hoe mooi is het dat het een echte strijd om de titel beste van Nieuwegein kan maken als je met JSV, Geinoord en Vreeswijk mag strijden. Volgend seizoen is dat immers niet meer mogelijk. 2 weken geleden hebben we de uitwedstrijd tegen Vreeswijk in winst omgezet, vandaag ging het dus om de 2e en beslissende wedstrijd.

    Wat een ambiance, goed te zien aan de bijgaande foto. Het was ijskoud, een hard veld en dus gure omstandigheden. Alsof het hartje winter was. De ouders hadden het al erg koud laat staan de mannen in het veld en wat hebben ze zich kranig geweerd. Omstandigheden als deze maken het spelen lastiger, technische voetballers kunnen wat minder vertrouwen op de soepele touch en dan komt het vaak toch neer op power, hard werken en blijven Gaaan®!

    En, niet onbelangrijk, wakker worden. Geinoord begon uitstekend aan de wedstrijd waar wij niet ons eigen spel konden spelen. Het lukte niet om de pressie uit te oefenen waarmee we zo vaak al in het 1e deel van een wedstrijd het verschil maken. Nu liepen we achter de feiten aan, een snelle uitbraak zorgde voor 0-1 en JSV kwam er maar niet in. Hielp ook niet dat Geinoord, welicht slim bedacht, bij elke gevaarlijke situatie er net tussen zat en dan meteen de bal uitspeelde zodat het spel vaak stil lag. Ietwat gelukkig kwamen we er met onze 1e kans wel toe om de gelijkmaker te scoren. Meestal is het dan erop en erover maar dat gebeurde toch echt niet. Dat is best vreemd om naar te kijken als je normaal best veel kansen creeërt en nu nauwelijks voor de goal kunt komen. We kwamen dus ook wederom achter na een goal met veel mazzel maar ja, dat paste dus wel in dit duel.

    De fysiek wat grotere jongens zoals Noah, Lars, Peter en Alexander namen daarna het heft in handen. Want als het voetballend niet lukt dan moet je werken, je fysiek gebruiken en de duels vol overgave in gaan. Samy was vandaag afwezig en voor Téjay, Jayden en de nog wat zieke Koen was het soms wel overleven en keihard werken. We trokken uiteindelijk toch best eenvoudig de wedstrijd naar ons toe, de duels werden inderdaad gewonnen en er werden meerdere prachtige goals gemaakt. Een schot op doel van Noah werd nog gekeerd door een verdediger met het hoofd op de lijn maar Peter wist in de rebound met een omhaal te scoren. Noah en Lars die samen slalomden en precies op tijd passten zodat er nog een goal gemaakt kon worden wat echt een beauty van een aanval was. U raadt het al, JSV ploeterde, kwam zag en overwon. De uitslag was uiteindeijk 5-2 voor JSV en daarmee voor onze jongens hun 1e kampioenschap van Nieuwegein. Wij spelen niet voor de punten, maar met deze 2 derby’s wel voor de eer! Trainer coach Jeffrey Zitter was zeer tevreden, het 2e blok van 6 wedstrijden jaar leverde eerst 2 gelijke spelen op en daarna 4 mooie overwinningen. Op naar een hoger niveau om ons te meten en weer verder te groeien en veel te leren.